20 Березня 2018
Новини

Птахів рятують з крижаної пастки

Птахів рятують з крижаної пастки

Суворою негодою зустріла Україна виснажених тривалим перельотом лелек.

Рятувальники розчистили від криги периметр водойми в місті Рівному, на вулиці Дворецькій, для того, щоб птахи почувалися вільно і могли плавати. Потім разом із рівнянами погодували пернатих.

Небайдужими виявилися й прикарпатці, які кілька днів поспіль групуються для порятунку птахів. Люди збирають для лелек рибу, м'ясо, субпродукти. Дехто навіть забирає боцюнів  до себе додому, де їх обігрівають та виходжують.

У Коломиї небайдужі мешканці для птахів розчистили від снігу велику ділянку. Того ж дня лелеки прилетіли на цю ділянку. Коломияни збирають харч для птахів і просять випадково їх не відлякати.

У місцевих групах в соцмережах люди публікують поради, як помогти, чим годувати птахів. Пише kurs.if.ua

Львівяни також не залишилися осторонь прильоту птахів з вирію. Аби не дати замерзнути тим лелекам, які вже прилетіли на Львівщину, їх потрібно підгодовувати. Про збір коштів для крилатих вони оголосили в соцмережі, а також облаштували у селах біля Львова майже десяток годівниць із рибою та м'ясом.

«Якщо раптом у вашому місті, селищі чи селі є вже лелеки і вони зараз потерпають від холоду та снігу, то просимо за можливості сховати їх в якесь (навіть не опалювальне) приміщення, дати їм їсти риб'ячі голови чи шматочки м'яса краще прісноводних риб, чи дрібних карасиків, або субпродукти птахівництва (курячі голови, шийки, серця чи печінку), чи ще (якщо не шкода) шматочки курячого або нежирного м'яса яловичини, а також поставити ємкість з водою! На жаль, лелеки не завжди такі мудрі, як ми думаємо, і бажання прилетіти швидше додому і зайняти своє гніздо призводить до того, що вони потрапляють у такі несприятливі обставини, як сьогодні та наступні кілька днів! Також не забуваймо підгодовувати у ці дні ще й дрібних горобиних птахів: синиць, зеленяків, зябликів, дроздів тощо! Давайте допоможемо разом птахам пережити ці екстремальні для них дні!» – закликає Львівський клуб орнітологів.

Окрім лелек, на Львівщину повернулися ще шпаки та зяблики. Тому екологи радять потурбуватися і про них.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему