20 Березня 2018
Новини

В Індії смартфон убив 18-літню дівчину під час розмови

В Індії смартфон убив 18-літню дівчину під час розмови

Індійка 18 років стала жертвою гаджета з логотипом бренда «Нокіа».

Дівчина 18 років загинула, розмовляючи по мобільному телефону: її смартфон просто вибухнув. Про трагічний інцидент повідомляє видання dailymail. Сталося це в Індії, у селі Кер’якані у східному штаті Одіша.

Жертва на ім’я Ума Орам, перебуваючи вдома, підключила зарядний пристрій до мобільника, щоби подзвонити до члена сім’ї. Поставивши на зарядку, спілкувалася з родичем. Та мобільний вибухнув просто у неї в руках. Дівчина-підліток отримала поранення грудної клітки і кінцівок, з якими її доставили у лікарню. На жаль, потерпіла у медзакладі від одержаних ушкоджень померла.

Місцеві ЗМІ опублікували фото з місця трагедії, на якому зображене тіло дівчини з раною в ділянці грудей, і те, що лишилося після вибуху мобільного телефона. Зовні девайс дуже схожий на модель Nokia 5233, 2010 року випуску. 

Зі слів брата загиблої, сестра цього фатального дня одразу по обіді мала намір поспілкуватися по телефону з родичем, якого не називають. Припускають, дівчина виявила, що смартфон з логотипом «Нокіа» розрядився, і поставила його заряджатися, при цьому не перервавши розмову. «Перш ніж ми збагнули, що сталося, Ума впала непритомною. В лікарні вона померла», – розповідає брат дівчини.

Читайте також: Знайшли спосіб заряджати смартфон від повітря

Журналісти уже звернулися по коментар до фінської компанії HMD Global, що випускає пристрої під брендом Nokia. І там повідомили, що «глибоко засмучені, почувши про нещасний випадок із 18-літньою індійською дівчиною, про який стало відомо». «Хоч ми не мали змоги самостійно перевірити факти будь-якого із цих звітів, та впевнені, що мобільний телефон, про який ідеться, не був вироблений чи реалізований HMD Global, новим домом телефонів Nokia, який розпочав свою роботу з випуску нового асортименту пристроїв цього бренда в грудні 2016 року», – кажуть у компанії.

Що саме призвело до вибуху – поки не відомо. Поліція збирає свідчення, а тіло Уми направили на експертизу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему