15 Березня 2018
Новини

Лікар тепер може не приходити на виклик, якщо його візит не є обов'язковим

Лікар тепер може не приходити на виклик, якщо його візит не є обов'язковим

Вчора Міністерство охорони здоров’я скасувало звичну книгу записів виклику лікарів і запровадило нову модель виклику лікаря додому.

Про це йдеться на сторінці МОЗ у Фейсбуку.

Усе звітування про прийоми, проведені лікарем, зводиться до 4 цифр у день: загальна кількість звернень дорослих і дітей та кількість відвідувань дорослих і дітей удома.

Читайте також: В Україні скасовано талони до лікаря та медичні картки. 

Як зазначається у повідомленні, до сьогодні всі звернення пацієнтів до своїх медичних закладів реєструвалися в Книзі запису викликів лікарів додому (№ 031/о) працівниками реєстратури. Після цього лікар отримував цей журнал і мав відзвітувати, що він здійснив усі візити за зазначеними викликами. 

«Пацієнт і лікар спілкувалися через реєстратуру та стрічку в журналі. Пацієнт не мав доступу до лікаря, а лікар до пацієнта – якщо проблема не потребувала візиту, домовитися про це лікар та пацієнт не могли», – кажуть у відомстві. 

Відтепер, коли скасовується Книга запису викликів лікарів додому, лікар не буде зобов’язаним звітувати про відвідування усіх пацієнтів, що зателефонували у реєстратуру.

«Пацієнт та лікар зможуть отримати доступ одне до одного по телефону. Час лікаря є цінним та обмеженим суспільним ресурсом. Кожен пацієнт повинен розуміти, що коли лікар іде до нього додому, він не допомагає щонайменше трьом іншим пацієнтам. Пацієнт та лікар будуть разом приймати рішення про необхідність візиту додому», – наголошують у МОЗ. 

Читайте також: Не візьмете мене за свого лікаря – не дам вам навіть зеленки!

Як показує досвід європейських країн, можливість поспілкуватися зі своїм медичним працівником телефоном – одна з послуг, що найбільше цінується пацієнтами.

Нагадаємо, із 13 березня набрав чинності Наказ МОЗ України № 157 від 26.01.2018, яким скасовується низка форм первинної облікової документації.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему