15 Лютого 2018
Новини

Зимова Олімпіада-2018: скільки коштувало зібрати українську команду

Зимова Олімпіада-2018: скільки коштувало зібрати українську команду

З 9 по 25 лютого в південнокорейському місті Пхьончхан тривають ХХІІІ зимові Олімпійські ігри.

Понад 2,5 тисячі спортсменів з 92 країн світу змагаються в 15 видах спорту: біатлоні, гірських лижах, двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноуборді, фристайлі та фігурному катанні. Загалом буде розіграно 102 медалі.

Нагадаємо, українську команду на зимових Іграх представлять 33 спортсмени.

Щоб екіпірувати їх, потрібна була чимала сума коштів. Міністр спорту України Ігор Жданов на своїй сторінці у Facebook опублікував список і суми закупівель для спортсменів у межах підготовки до Олімпіади. Загалом на ці цілі було витрачено 20 мільйонів гривень.

«Для уникнення спекуляцій, які, на жаль, доводиться чути від багатьох журналістів та коментаторів зимових Олімпійських ігор, публікую перелік обладнання, інвентарю, екіпіровки, які були закуплені для наших спортсменів-зимників лише у 2017 році в рамках підготовки до Пхьончхану-2018. У цілому, з урахуванням усіх закупівель, це близько 20 млн грн», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Презервативи для спортсменів: один з рекордів Олімпіади-2018 (відео)

Він також наголосив, що практично все, що замовляли тренерські штаби національних збірних команд та профільні федерації для підготовки українських  спортсменів до Олімпійських ігор-2018, було придбано в необхідних обсягах за кошти платників податків.

При цьому Жданов зазначив, що «побачив скарги, що окремим спортсменам-саночникам не дійшов на руки від федерації закуплений міністерством інвентар. Будемо розбиратися і притягати винних до відповідальності. Це неприпустимо».

Нагадуємо, Новий скандал: Росія не їде на Олімпіаду-2018?

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему