9 Лютого 2018
Новини

Українці знайшли новий спосіб збільшити розмір пенсії

Українці знайшли новий спосіб збільшити розмір пенсії

Після того як пенсіонерам перерахували пенсії, вони кинулися до юристів. Літні люди не задоволені тим, як їм провели перерахунок. А юристи почали заробляти на незадоволених і підняли свої розцінки – повідомляє vesti-ukr.com.

Пенсіонерка із Запоріжжя порахувала, що Пенсійний фонд неправильно порахував її трудовий стаж і недоплатив 1500 грн. Суддя розглянув справу і вирішив, що жінка похилого віку права. Крім цього він присудив відшкодувати пенсіонерці витрати на судові тяжби.

А мешканка Києва вирішила відстояти свою допомогу. «Я до підвищення отримувала пенсію близько 2500 грн. Думала, що мені повинні дорахувати ще як мінімум тисячу, але після підвищення додали всього 300 грн. Пішла розбиратися, а в Пенсійному фонді запевняють, що все правильно. Довелося йти до юриста за підтримкою. Ми разом з ним прийшли до пенсійного відділення і переконали провести правильні розрахунки. Мені навіть трохи більше додали і виплатили те, що заборгували», - розповіла Валентина Коваленко.

Також образився на чиновників і пенсіонер МВС з Полтави. На його думку, він повинен отримувати не менше поліцейських, які при виході на заслужений відпочинок мають 10 400. Йому довелося судитися, але правоту свою він довів. Зате на невдоволенні людей похилого віку стали заробляти юристи. У Мережі повно оголошень з пропозиціями надати допомогу в перерахунку пенсій. «Пенсійні справи! Допоможемо перерахувати пенсію, оскаржити рішення ПФУ, уявімо ваші інтереси в суді, телефонуйте», - пропонують юристи.

Правда, якщо раніше такі контори брали плату в розмірі пенсії за перший місяць після перерахунку, то тепер тарифи змінилися. Звернувшись по оголошенню в інтернеті, ми дізналися, що тільки для ознайомлення з суттю справи юрист просить 1500 грн, а ціна судової тяганини вже буде коливатися в залежності від складності ситуації.

«Послуга з ознайомлення зі справою - 1500 грн. Після оплати ми подивимося вашу справу і вирішимо, чи є шанси на успіх. І вам ще потрібно заплатити 300 грн за послуги нотаріуса, який оформить довіреність, щоб ми представляли ваша справа в суді», - розповів нам адвокат, чиє оголошення ми знайшли в Мережі.

Інший юрист назвав ціну в 10 тис. грн, правда, якщо його зусилля закінчаться перемогою. «Якщо після перерахунку пенсія виявилася менше, ніж раніше, тобто її урізали, то в такому випадку варто оскаржувати ситуацію в суді. У нас змішана форма оплати: за ознайомлення з документами і вступ у справу платите аванс, а основна частина - по результату. Середня вартість наших послуг - 10 тис. грн. Якщо ж рішення виноситься не на користь клієнта, то другу частину ви не платите. Але в разі, коли я ознайомлюсь із матеріалами і буду впевнений у позитивному результаті судового розгляду, то можу задаток не брати - тільки підсумкову суму після винесення рішення», - пояснив умови оплати юрист.

Юристи стверджують, що кількість помилок, допущених Пенсійним фондом з жовтня, досить велика, через що зросла і кількість звернень пенсіонерів.

«Пенсійний фонд, незважаючи на те що все прописано в законі, робить все, як йому завгодно. Багато випадків, коли люди звертаються до судів за перерахунком пенсії або через неправильно порахували стажу, - каже адвокат Роман Веріченко. -  Багато питань виникає у військовослужбовців. Також є питання у пільговиків, які на пенсію виходили раніше. Тут завжди виникають питання з документами, які повинні підтвердити стаж. Особливо це стосується часу до 2000 року».

За словами юриста Івана Лібермана, багато пенсіонерів не можуть змиритися з несправедливим, на їхню думку, перерахунком пенсії. «Приходить жінка і каже, мовляв, працювала вчителькою все життя. Мені додали 500 грн, а моєї колишньої колезі, з якою ми працювали в одній школі, - 1500 грн. Починаємо розбиратися - і дійсно, чомусь Пенсійний фонд не враховує то стаж, то доплати. Зараз справа в суді. Інший пенсіонер добивається збільшення пенсії, оскільки не врахували, що він жив в гірському районі. Це все мав зробити Пенсійний фонд, але там чи то недогледіли, чи то заощадили, не знаю. Зараз таких звернень вистачає. Правда, все ще гальмується тим, що не вистачає суддів, і справи можуть там лежати довго», - каже Ліберман.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему