30 Січня 2018
Новини

З багатіїв хочуть стягувати окремий податок за мільйонні доходи

З багатіїв хочуть стягувати окремий податок за мільйонні доходи

Для цього Міністерство фінансів планує змінити податковий кодекс та зобов’язати найзаможніших громадян подавати декларації.

У міністерстві пропонують сформувати певний перелік критеріїв, за якими визначатимуть «фізичних осіб із високими статками».

Міністерство фінансів України планує запровадити щорічне декларування доходів фізичних осіб із високими статками. Таким чином держава «може мати значну користь», застосовуючи спеціальні заходи в роботі з багатіями, «оскільки відносно незначна кількість платників податків забезпечує великий відсоток загального обсягу доходів».

Серед критеріїв, яким має відповідати резидент-платник податків, аби бути віднесеним до категорії заможних осіб, у Мінфіні називають такі:

*особа є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) великого платника податків;

*особа прямо чи опосередковано володіє 10% та більше статутного (складеного) капіталу або права голосу придбаних акцій (часток) юридичної особи, що є податковим резидентом іншої держави та задекларувала (отримала) дохід за попередній податковий (звітний) рік 10 млн євро і більше;

*загальний річний оподатковуваний дохід особи за попередній податковий (звітний) рік перевищує 50 млн грн.

Крім того, відповідно до законопроекту, такі фізичні особи мають щороку подавати декларації про майновий стан і доходи. За несвоєчасне звітування буде встановлена підвищена відповідальність.

З метою контролю за поданою інформацією планується надати повноваження ДФС для отримання доступу до інформації про банківські рахунки цих осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему