30 Січня 2018
Новини

Каддафі збирався стати власником «Манчестер Юнайтед»

Каддафі збирався стати власником «Манчестер Юнайтед»

Лівійський політичний і військовий діяч Муаммар Каддафі в 2004 році збирався стати власником англійського клубу «Манчестер Юнайтед». Про це повідомляє thetimes.co.uk.

За інформацією видання, фінансист Мехмет Далман літав на приватному літаку до Лівії для обговорення деталей угоди. Каддафі хотів купити 29,9 відсотка акцій англійського клубу, які в той час належали Джону Маньєрі та Джею Пі МакМанусу.

«Публіка не усвідомлює, наскільки близькою була угода з лівійцями. Каддафі майже купив клуб. Ідеться про декілька годин, без перебільшення», – заявив Далман.

Син Муаммара Каддафі Сааді також описував переговори про купівлю «Манчестер Юнайтед»: «Я казав батькові, що це було би схоже на покупку англіканської церкви. Це дуже складно, а може, неможливо. Це золотий клуб».

20 січня консалтингова компанія Deloitte повідомила, що МЮ очолив рейтинг найприбутковіших футбольних команд світу. В сезоні 2016/17 клуб заробив 676 мільйонів євро.

Американський мільярдер Малкольм Глейзер придбав «Манчестер Юнайтед» у 2005 році. З цього моменту команда п’ять разів вигравала Прем’єр-лігу (в 2007, 2008, 2009, 2011 і 2013 роках), а також перемагала в Лізі чемпіонів у 2008-му. У 2014 році власник клубу помер, відтоді основний пакет акцій МЮ належить його родині.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали