25 Січня 2018
Новини

Волинський хірург вдруге врятував чоловіка, якого переїхав поїзд

Волинський хірург вдруге врятував чоловіка, якого переїхав поїзд

Про таких, як 42-річний Олександр Жежко з смт Турійськ, що на Волині, говорять: «народився у сорочці». Це неймовірно, але чоловік двічі за своє життя опинявся майже на тому світі, і двічі його повертав до життя один і той самий лікар.

Вперше це сталося 41 рік тому, а у грудні минулого року – вдруге. Востаннє у щасливий кінець не вірив ніхто. Олександр працює на залізниці. Того трагічного дня він обходив свою ділянку колії, як раптом потрапив під локомотив. Машиніст його просто не помітив. Поїзд буквально перерізав Олександра навпіл – відрізав обидві ноги на рівні стегон, перебив дві головні артерії, потрощив кістки і потовк усе тіло. Завідувач відділенням хірургії Турійської районної лікарні

Любомир Валіхновський пригадує, що, коли приїхав у лікарню, Олександр був фактично мертвим: пульс не прощупувався, велика крововтрата, серце «порожнє». Однак йому вдалося врятувати життя чоловіка, чим завдячує і злагодженій роботі усіх медиків.

– Я побачив на ньому шрам і зрозумів, що давно знаю Сашка, – каже лікар. – Понад 40 років тому, тоді до мене, молодого хірурга, прибігла колега-педіатр зі словами: «Зроби щось» і тримала на руках посиніле немовля. Я саме оперував якогось діда, а дитина фактично мертва була – пульс не прощупувався, судоми почалися… У нього тоді в трахеї застрягло гарбузове зернятко, серце майже зупинилося. Кажу тоді анестезіологу: «Підставляй руку», закинув голову хлопчика, мало не навпомацки знайшов трахею і місце, де потрібно було робити розтин. На щастя, дитину вдалося врятувати, і ось тепер я вдруге став його «хрещеним батьком».

Попереду в Олександра – ще одна пластична операція та тривала реабілітація.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему