24 Січня 2018
Новини

Топ-10 найбільш очікуваних українських фільмів 2018 року

Топ-10 найбільш очікуваних українських фільмів 2018 року

У 2018 році на нас чекає 30 кінопрем’єр: фентезі з участю Жана Рено, фантастика з трансформаторною будкою і бойовик із рокером.

«Викрадена принцеса», 7 березня

Після успішного «Микити Кожум’яки» це другий 3D-мульт в нашому прокаті (бюджет – 95,2 млн грн). Продюсери далекоглядно запросили для озвучення поп-рок-зірок – Надю Дорофєєву і Позитива з групи «Время и Стекло», а ще Фагота з ТНМК, щоб підтягнути в зал їхніх фанів. Вийшла перероблена до невпізнання казка Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила». Дія відбувається за часів Київської Русі. Молодша дочка князя Володимира, Міла, і бродячий музикант Руслан полюбили одне одного. Але грізний маг Чорномор викрадає її, щоб принести в жертву і жити вічно. Руслана, зрозуміло, не влаштовує такий поворот. До речі, права на прокат мультфільму купили вже 30 країн, це свідчить про те, що він не розрахований суто на українську аудиторію.

«Легенда Карпат», 28 квітня

Після успіху «Dzidzio Контрабас» інакше дивишся кіно, де в головній ролі поп-зірка. Тут їх дві – соліст групи «Друга рiка» Валерій Харчишин, який грає вождя карпатських опришків Довбуша, і Марія Яремчук (дочка того самого Назарія) – його кохана. Це романтична історія про українського Робіна Гуда з пікантними кадрами, де Марія в негліже біля водоспаду. Харчишин зізнався, що теж роздягався, але... до пояса. І частіше, ніж цілуватися, йому довелося боротись: «Я нарахував близько шістдесяти ворогів, яких мій герой убив за час фільму».

«Брама», 28 квітня

Соціально-містичний трилер (бюджет – 16 млн грн) режисера Володимира Тихого за мотивами культового спектаклю Стаса Жиркова «Сталкери». А той, у свою чергу, поставлений за п’єсою наймоднішого вітчизняного драматурга Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів». Плюс у головних ролях знайомі по спектаклю особи – Ірма Вітовська та Віталіна Біблів. За сюжетом Баба Пріся з донькою і 30-річним онуком, що відстає у розвитку, живе в Чорнобильській зоні і не хоче їхати. Там вона курить цигарки з трави, їсть галюциногенні гриби, розмовляє з мавками і поламаним приймачем...

«Бобот», 21 червня

Перший український фантастичний фільм «Бобот» (бюджет – 20 млн грн) – історія конфлікту двох інопланетних цивілізацій, в яку випадково виявилися вплутані 12-річний Вадик і трансформаторна будка, яка перетворюється на робота. Фантазер, який відпочивав у дитячому таборі, якось злякався і став ізгоєм для своїх приятелів. Тепер йому потрібно зробити подвиг – і випадок підвернувся... До речі, ідея фільму народилася з кліпу – в 2010 році вийшло відео на пісню «Новина» ТНМК, де трансформаторна будка «ожила». До того ж Фагот став і композитором стрічки.

«Дике поле», осінь

Екранізація найпопулярнішого роману Сергія Жадана «Ворошиловград». Автор сценарію – Наталя Ворожбит, яка написала гучну військову драму «Кіборги». В одній з ролей знявся Олексій Горбунов («Гвардія»). За сюжетом (бюджет – 31 млн грн) політтехнолог Герман змушений кинути свої справи в столиці та відправитися шукати зниклого брата, який жив у Старобільську Луганської області. Незабаром він з’ясовує, що місцевий криміналітет у зв’язці з владою мають намір відібрати бензозаправку брата... Тільки незрозуміло, навіщо автори дали фільму таку ж назву, як у російської картини «Дике поле», яка назбирала в 2008-му кілька кінематографічних призів, – про молодого лікаря, який приїхав за розподілом у казахстанський степ.

«Коли падають дерева», осінь

Мелодраму з елементами криміналу і фантастики за своїм сценарієм зняла Марися Нікітюк, за який вона отримала приз Scrip Teast Award на Каннському фестивалі у 2016 році (з формулюванням «Сценарій з неймовірним кінематографічним потенціалом»). Дія фільму (бюджет – 22 млн грн) відбувається в українській провінції, де 5-річна Вітка стає свідком драми в стосунках сестри Лариси та її хлопця – бандита Шрама. Стиль автора – вражаючий натуралізм, пристрасті, місцевий колорит і щіпка магічного реалізму. Це продукція України, Македонії та Польщі. В ролях задіяні молоді актори.

«Поліна», осінь

Це фентезі (бюджет – €2 млн), зняте в спільному авторстві  України, Франції та Бельгії, рясніє французькими зірками. Оператор – Тьєррі Арбогаст («П’ятий елемент»), завершальні епізоди були зняті в Парижі з участю актора Жана Рено («Леон»), і режисер – теж француз, Оліас Барко (володар «Золотого ведмедя» «Берлінале»). Стрічка розповідає про дівчинку, їй 11 років, котра нічого не знає про своє минуле і долі батьків. Вона живе в будинку зі злою тіткою і двоюрідним братом. Ті таємно планують позбутися від дівчинки в день її народження, щоб отримати в спадок кіностудію. Поліні вдається втекти, причому... у потойбіччя екрана. У картині зайнятий український силач Василь Вірастюк.

 

 

«Герой мого часу», кінець року

Це перша в Україні соціальна комедія, її режисер – Тоня Ноябрьова (дочка відомого телеведучого Іллі Ноябрьова). Фільм – сатира на українські реалії та абсурд сучасного суспільства. В основі сюжету – історія хлопця Жори, який приїхав підкорювати столицю. Він влаштовується охоронцем у галерею сучасного мистецтва. Жора намагається розвиватися, позитивно мислити, але його здоровий глузд насилу «перетравлює» абсурдність і пафос столичного життя, а тому хлопець увесь час потрапляє в халепу. До слова, Ноябрьова влаштовувала «народні кастинги», на які міг прийти будь-хто охочий, для того щоб набрати в фільм побільше колоритних типів. У ролях: Євген Бушмакін, Соня Забуга, Василіса Фролова.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Uripklqrpro

 

«Гуцулка Ксеня», кінець року

Перший український кіномюзикл (бюджет – 48 млн грн) від відомого подружжя-режисерів Олени Дем’яненко і Дмитра Томашпільського, знятий за мотивами однойменної оперети композитора Ярослава Барнича. Надворі 1938 рік. У карпатське селище Ворохта, в якому проживає красуня-гуцулка Ксенія, прибувають колишні односельці, а нині – круті американські емігранти, для того щоб знайти наречену для молодого Яро. Він отримає у спадок від свого дідуся ні багато ні мало один мільйон доларів. Але отримає за умови, що одружиться на істинній українці... У фільмі задіяна актриса з їхньої попередньої картини «Моя бабуся Фанні Каплан» – Катерина Молчанова.

 

 

«Люксембург», дати релізу немає

Довгоочікувана драма-трилер Мирослава Слабошпицького – найтитулованішого з наших режисерів (понад сорок нагород, включаючи каннські), що прогримів зі своєю німою стрічкою «Плем’я» про кримінальних підлітків з інтернату для глухонімих. Від «Люксембургу» (бюджет – 36,3 млн грн) чекаємо не менше призів, тим більше британське видання IonCinema поставило «Люксембург» на 8-е місце в рейтингу «100 найбільш очікуваних іноземних фільмів року». Ця стрічка про чорнобильців – людей різних професій, які живуть у Чорнобильській зоні. Мирослав непогано знає предмет, оскільки у нього є досвід роботи в агентстві, що пропонує екскурсійні тури в зону, і вже знята короткометражка на тему Чорнобиля «Ядерні відходи». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему