17 Січня 2018
Новини

17 січня: кого привітати з днем ангела

17 січня: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Артем, Зінаїда та Денис.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

АРТЕМ

Ім’я Артем в перекладі з грецької мови означає «неушкоджений, із бездоганним здоров’ям». За іншою версією – «присвячений Артеміді». У дитинстві Артем досить спокійний хлопчик, який вважає за краще не нав’язувати своє суспільство іншим. Його впевненості в собі допомагає йому знаходити собі компанію навіть в незнайомих місця і навіть непогано верховодить в ній. Артем дуже товариський і доброзичливий хлопчик, йому подобається дружити з хлопцями більш старшого віку, ніж він сам. Перевагу віддає рухливим іграм. Завжди намагається говорити правду, через що може потрапити в різні неприємні ситуації. У школі Артем проявляє себе як старанний учень, старанно виконує домашні завдання. Завжди хоче бути лідером в класі, але не любить конфліктів. Уважно ставиться до дівчаток, прекрасно з ними дружить. Артем не любить, коли ним керують і надмірно його опікають. Артем наполегливий в досягненні мети, здатний швидко схоплювати інформацію, але йому потрібен час, щоб обміркувати її, прокрутити в голові різні варіанти. «Зимовий» володар цього імені може бути надмірно емоційним, запальним, а ось «осінній» – натура філософська, «осінній» Артем більш серйозний і розсудливий. Артем всього домагається своєю працею. Для нього не складно визначитися з професією, він завжди знає, чого хоче. Артем може досягти успіху в багатьох сферах діяльності, в різних професіях, але кар’єра для нього не головне. Артем може бути і лікарем, і журналістом, і спортсменом, і вчителем, і бізнесменом. Артем намагається завжди йти своєю дорогою, має свою думку і готовий її відстоювати. Така життєва позиція може викликати як повагу, так і неприязнь з боку людей. Багато що в житті Артема залежить від його оточення. Артем захоплюється читанням, вважає за краще гуманітарні дисципліни, такі як психологія і медицина. У сімейному житті Артем просто знахідка і цінний скарб для майбутньої дружини. Він чудовий чоловік, хороший батько, завжди допоможе і по дому, і з радістю проведе відпустку з сім’єю. Любить подорожувати і приймати гостей. Навчитися спілкуватися і домовлятися з Артемом не складно, потрібно тільки не тиснути на нього, не вимагати моментальної відповіді, а дати йому можливість все обдумати гарненько.

ЗІНАЇДА

Ім’я Зінаїда має кілька версій походження. За найпоширенішою версією ім’я Зінаїда утворено від імені Зенаіс, яке перекладають як «з роду Зевса, Зевсового», «належить Зевсу». У Стародавній Греції це ім’я було чоловічим, але останнім часом стало жіночим. З латинської ім’я Зінаїда перекладається як «турботлива», з арабського ім’я Зіна переведуть як «красива». Не чужі їм романтиз, і мрійливість, які, правда, не завжди будуть видні з першого погляду. Зінаїда буде рости зарозумілою і холодною дівчиною. Вона поважає силу і авторитет, тому в школі прагне бути першою ученицею, помічницею вчителів, кілька підлещується перед старшими. Якщо Зіну приведуть в приклад іншим учням, вона навряд чи зможе приховати свою радість. Взагалі честолюбство вельми розвинене у Зінаїди. Вона відмінно знає, чого хоче, і вміє цього домогтися. Головне, щоб з роками це якість не розвинулося до того, що Зіна почне думати, що все навколо повинні жити, як вона вважає за потрібне. Зіна чарівна, але красунею її не назвеш. Зате Зіна вміє себе ефектно і вигідно подати. Крім того, дівчата з цим ім’ям дуже пристрасні натури. Так що увагою чоловіків Зінаїда обділена не буде. Більш м’який характер у Зін, що народилися влітку. Зінаїда не проти попліткувати. Сперечатися з Зінаїдою не варто. Виникаючі розбіжності краще вирішувати компромісом, поступившись в чомусь, не забуваючи нагадати про те, що прагнете зберегти з нею добрі стосунки. Зінаїда може стати відмінним бухгалтером або фармацевтом. А ось вчитель з неї вийде строгий і прискіпливий. Зінаїда виділяється своїм розумом і пробивним здібностями. Часом її енергійність може викликати здивування серед колег, але для щастя Зінаїді все–таки важливіші любов і взаєморозуміння, а не кар’єра. За складом характеру Зінаїда – лідер. Але у відносинах з чоловіками вона приховує це, демонструючи своє підпорядкування. Але варто їй одружитися, як всі лідерські якості вириваються назовні. Якщо ж і чоловік дівчини – людина з характером, то чекай біди. Зіна напевно постарається загнати чоловіка «під каблук». Вона буде керувати бюджетом сім’ї, вирішувати, що потрібно говорити і робити чоловікові і дітям. Для того, щоб жити в повноцінній сім’ї, Зінаїді доведеться волею неволею керуватися не тільки своїм розумом, а й слухати думку оточуючих. З віком Зіна навчиться розуміти, коли краще змовчати. Можна бути впевненим, що вона докладе всіх зусиль для того, щоб її будинок перетворився на повну чашу. Зінаїда скупувата, але на благоустрій будинку або на красиву річ грошей не пошкодує. Вона хороша господиня, часто виявляє здатності до виготовлення домашніх наливок, а при нагоді не відмовиться і випити.

 

ДЕНИС

Ім’я Денис спочатку було народною формою застарілого церковного імені Діонісій, яке в свою чергу походить від давньогрецького імені Діонісіос, що означає «який належить Діонісу». В міфології Стародавньої Греції Діоніс – бог виноградарства, виноробства, родючості, натхнення, продуктивних сил природи. Тому іноді імені Денис дають тлумачення «веселун», «гуляка». Від чоловічого імені утворені жіночі імена Деніз, Діонісія, Дениса. Ім’я Денис згадується як у православних, так і в католицьких святцях. Серед католиків особливо шанується святий Діонісій Паризький, який є покровителем Франції та Парижа. Маленький Денис надзвичайно рухливий. З ранніх років він не може всидіти на місці, дуже цікавий. Денис охоче вступає в будь-яку гру, навіть іноді намагається приєднатися до компанії більш дорослих дітей. Можливо, в шкільні роки Денис не дуже старанний або усидливий, але зате він швидко розуміє і легко запам’ятовує інформацію. Посидючим цей хлопчик може стати, тільки якщо знайде собі заняття до душі. Найімовірніше, зі школи Дениско винесе мало знань, зате в ерудиції йому не дорікнеш. Можливо, вроджена цікавість допоможе стати йому вченим, який знається в багатьох галузях науки. Денис сповнений енергії, і вона штовхає його на необдумані вчинки. Пускаючись в авантюри, хлопчик не забуває захопити із собою друзів і багато в чому проявляє організаторські здібності. Правда, вистачає Дениса ненадовго, часто він кидає справу, не завершивши її і підвівши тих, кого залучив до неї. Володіючи швидким розумом, Денису, однак, дуже складно збрехати.

На жаль, часті сімейні негаразди можуть спровокувати в Дениса серйозну тягу до алкоголю, тим самим до кінця зруйнувавши і без того хиткий сімейний світ. Щоб домогтись успіху в житті, Денису дуже важливо розвивати в собі обережність, терпіння йі обов’язковість. Тільки ці якості допоможуть чоловікові в будь-якій професії. Денис – організатор, не боїться копіткої роботи, а з віком стає дуже акуратним і посидючим. Буває, що Денис бере участь в різних авантюрах. Йому би трішки обережності, терпіння – і тоді будь-яка розпочата справа буде успішною. Денис принциповий і часто нав’язує свої ідеї тим, хто його оточує. Йому легко повести за собою інших людей, але ось бути їхнім ватажком до кінця йому незручно. У сімейному житті Денис вважає за краще жити окремо від батьків. Вибираючи собі супутницю життя, Денис буде керуватися принципом «щоб було цікаво». Йому подобаються жінки активні, легкі на підйом, розкуті в діях. Дітей своїх він виховує на ідеях свободи.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали