Поради

Як правильно чистити зуби?

Як правильно чистити зуби?

Вважаєте, що для здоров’я зубів достатньо їх просто чистити? Ні! Аби зубки не боліли, а подих завжди був свіжим потрібно знати, як правильно чистити зуби.

 

Чищення зубів – один із найважливіших елементів комплексу заходів з догляду за порожниною рота. Проте, не кожний знає, як правильно чистити зуби.

 

Скільки разів чистити зуби?

Зуби потрібно чистити двічі на день, частіше не варто, оскільки це шкодить здоров’ю. Після їди протягом дня краще скористатися ополіскувачем.

 

Коли чистити зуби?

Вранці після сніданку і ввечері – перед сном. До сніданку достатньо прополоскати рот ополіскувачем або простою водою. Почистивши зуби після сніданку, ви зведете до мінімуму ризик появу зубного нальоту, оскільки на ваших зубах не залишиться шматочків їжі.

Якщо ви чистите зуби до сніданку, а потім п'єте каву, чай або інші фарбувальні напої (продукти), зуби можуть поступово змінити колір. Відразу після чищення зубна емаль найсприйнятливіша до барвників.

 

Як чистити зуби?

Зуби треба чистити приблизно 2 хвилини. Основний рух при чищенні – від ясен до краю зуба. Безперервний рух вгору-вниз не рекомендується, оскільки можна травмувати ясна. Закінчувати чистку краще круговими рухами – це полірує емаль і масажує ясна.

Очищуйте міжзубні проміжки за допомогою зубної нитки, слідкуйте за тим, щоб нитка весь час ковзала по поверхні зуба, не травмуючи ясен. Використовуючи ополіскувач, налийте його в мірний ковпачок, наберіть у рот і полощіть хвилину, потім виплюньте.

 

Чим чистити зуби?

Для захисту зубів і ясен від бактерій вам знадобиться антибактеріальна зубна паста комплексної дії. Такі пасти впливають на порожнину рота в цілому — захищають зуби від карієсу і зубного каменю, освіжають подих, знімають кровоточивість і запалення ясен і повертають вашим зубам здорову білизну.

І пам'ятайте, що щітку обов'язково треба міняти раз у 3 місяці!

 

Найголовніше правило

Якщо ви хочете, щоб у вас були здорові зуби і ясна, візьміть собі за правило, як мінімум раз на півроку, проходити огляд у стоматолога. Запущений ж карієс, як і інші захворювання, лікувати важче і дорожче, не кажучи вже про ускладнення, які можуть викликати ці захворювання на пізніших стадіях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему