Поради

Три звички із СРСР, які заважають нам жити

Три звички із СРСР, які заважають нам жити

Життя в СРСР залишило відбиток на поведінці і звичках мільйонів українців. А вони, в свою чергу, передали свій досвід молодшому поколінню. Ось чому навіть молоді люди, які не застали СРСР, нерідко успадковують звички радянських громадян, які заважають жити.

Ось детальніше про них.

Готувати на свята занадто багато страв

У Радянському Союзі, коли багатьох товарів людям не вистачало і часом навіть найнеобхідніше було вкрай важко знайти, багатий стіл вважався ознакою благополуччя в родині. Однак у наш час знайти ті чи інші продукти не складає труднощів. Тим більше, як показує практика, багато страв після пишних застіль доводиться відправляти у смітник.

Носити вдома старі речі

Через ті ж дефіцит і нестачу коштів позбавлятися від старих речей було немислимо. І якщо вони ставали неабияк поношеними, багато людей продовжували їм життя, використовуючи як домашній одяг. Ніхто навіть не замислювався про те, як таке зневажливе ставлення до себе позначається на самооцінці. Подумайте самі: розтягнуті треники і майка з плямою ще нікому не додавали впевненості в собі.

Зберігати все непотрібне на балконі

Як ми вже з’ясували, викидати речі в СРСР було не прийнято. Тому, якщо основний простір квартири їх вже не вміщав, весь непотріб вирушав на балкон, який швидко перетворювався в забиту під зав’язку комору. Якщо ви з тих людей, хто звик складувати речі на балконі, влаштуйте генеральне прибирання і згадайте, коли ви користувалися тим чи іншим предметом останній раз. Більше року тому? Сміливо викидайте його або віддайте тому, кому він знадобиться набагато більше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: шкідливі звички, Україна, квартира, психологія, Поради, свято
В тему