29 Травня 2024
Новини

В Україні відкрили ще один табір для російських військовополонених

В Україні відкрили ще один табір для російських військовополонених

В Україні для утримання російських військовополонених відкрили третій табір «Центр-3», куди вже відправили перших росіян.

Про це повідомили в пресслужбі державного проєкту «Хочу жити».

Там кажуть, що новий табір відкрили через велику кількість росіян, які здалися в полон, а також через те, що росія блокує обміни військовополоненими.

У «Центрі-3» росіяни зможуть працювати, займатися спортом і дозвіллям. У закладі обладнано спеціальні місця для приготування їжі, відпочинку та спілкування з психологами. На території табору також є церква, куди можуть ходити полонені.

«Ймовірно, це не останній такий табір для військовополонених росіян, який цього року розпочав роботу», — кажуть у проєкті «Хочу жити».

Нагадаємо, останній на сьогодні обмін полоненими між росією та Україною відбувся 8 лютого. Тоді додому повернулися ще 100 українських оборонців. Більшість визволених із полону того разу були захисниками Маріуполя. Також під час того обміну вдалося повернути бійців ЗСУ, Нацгвардії та прикордонників.

Раніше моніторингова місія ООН опитала 60 українських військовополонених, звільнених цієї зими. Більшість із них розповіли про катування в полоні. Більш ніж половина заявили, що проти них вчиняли сексуальне насильство.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему