Поради

Ви навіть не здогадувалися: чому не можна викидати шкірку від мандаринів

Ви навіть не здогадувалися: чому не можна викидати шкірку від мандаринів

Взимку одним з найпопулярніших фруктів в Україні стають мандарини. Вони асоціюються зі святом і новорічним столом. Багато людей чистять мандарини від шкірки і навіть не замислюються про те, що її не можна викидати.

Що можна зробити з мандариновою шкіркою, щоб заощадити – у цій статті.

Варення

Шкірка цитрусових – чудова основа для варення. Вона не вимагає складних приготувань, досить лише очистити її від забруднень, а потім залишити шкірку постояти у воді на 12 годин. Так з неї піде вся гіркота. Після цього зваріть цукровий сироп, а вже в нього можна додавати шкірки. Всі разом потрібно варити протягом 40 хвилин. Якщо ви любитель прянощів, можна додати наприкінці корицю, гвоздику або імбир. Деякі стверджують, що таке варення добре допомагає при застуді, так як містить достатню кількість вітаміну С.

Цукати

Приготування цукатів точно таке ж, як і для варення - необхідно їх вимити і замочити. Для цукат теж потрібен цукровий сироп, але в набагато менших кількостях. Варити шкірку в сиропі потрібно до тих пір, поки він повністю не википить. Після цього розкладіть шматочки на пергамент і залиште висихати при кімнатній температурі на два дні.

Для меблів

Якщо у вашому будинку є домашній вихованець, який псує меблі, змастіть місця мандариновою шкіркою. Необхідно зробити так, щоб з неї витік сік і потрапив на предмет. Цей засіб ефективний проти вихованців, які люблять влаштувати хаос в квартирі і не залишить плям на світлих меблях.

Також мандаринові скоринки добре використовувати в шафі, якщо у вас завелася міль. Розкладіть її шматочки по по полицях. Так, звідти зникне міль, а у одягу буде приємний цитрусовий аромат.

Тонік

Залийте мандаринову шкірку водою і дайте настоятися протягом 2-3 днів. У вас вийде тонік з вітаміном С, який буде розгладжувати шкіру і надавати їй здоровий колір. Перед тоніком можна зробити кислотний пілінг – разом ці два засоби допоможуть позбутися від чорних крапок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, цікаво знати, рецепти
В тему