Поради

Стосунки в родині: які вони у вас?

Стосунки в родині: які вони у вас?

Психологи визначили, як вибудовують стосунки в родинах.

 

Занадто вимогливі батьки. Вони роблять усе, аби зламати волю дитини і повністю підкорити її під свій вплив і авторитет. Як будуть розвиватися події при таких обставинах? Дитина або ламається і стає слухняною маріонеткою, або ж максимально розриває стосунки із родиною.

Батьки без чіткої життєвої позиції і зі слабкою волею. Зазвичай вони не мають особливих життєвих здобутків. Їхні діти часто виростають неслухняними і безконтрольними. Батьки не мають на них жодного впливу, а діти можуть маніпулювати ними на свою користь. Такі діти часто не здатні адаптуватися у суспільстві, а коли дорослішають, не можуть знайти свого місця в житті.

Батьки, які стають товаришами власним дітям. Це дуже хороший варіант для хороших родинних стосунків. Такі батьки дозволяють своїм дітям жити повним життям, якомога раніше ставати самостійними. Вони не диктують своєї волі, а лише направляють дітей, підказують їм правильне рішення. Часто такі батьки виглядають молодше на свій вік, вони активні і мають багато захоплень.

Батьки, які не уміють виражати любов. Це люди, яких недолюбили в дитинстві, і вони, відповідно, не знають, як це: любити своїх дітей. Діти для таких батьків – лише джерело проблем і клопотів. У таких сім’ях виростають або такі ж бездушні діти, або ж нащадки вирішують, що у них все буде інакше і кардинально змінюють своє життя, стають турботливими і люблячими батьками, аби не дати своїм дітям пережити те, що пережили вони.

Батьки, які акуратно наставляють своїх дітей і по-справжньому займаються ними. Вони виявляють щирий інтерес до усіх дитячих справ, розділяють із дітьми їхні захоплення, допомагають їм самореалізуватися, підтримують їх і під час успіху, і під час невдач. Це батьки, на яких дитина завжди може покластися. Саме такий тип батьківської поведінки найкращий для того, щоб діти росли успішними в житті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, стосунки
В тему