Поради

Чому посміхається немовля

Чому посміхається немовля

Усвідомлено посміхатися малюк починає в 3-12 тижнів. Так звана «соціальна посмішка» — результат того, що в головному мозку крихітки відбулися разючі зміни.

 

Із повністю залежного новонародженого малюк перетворився на такого, який активно реагує на навколишній світ. Пожвавлення, що виникає при появі мами чи тата (дитятко усміхається, рухає ручками та ніжками), — це перший комунікативний акт. Так маля ніби повідомляє батькам: «Я вас знаю, я вас теж обожнюю!»

Після 3-4-х місяців малюк навчиться посміхатися не тільки мамі і татові, а й іншій людині. До слова, вчені нарахували більше 70-ти видів посмішок немовляти! Чуйна мама помітить, що посмішка буває і милостива, і пустотлива, і навіть саркастична...

А приблизно в 6-9 місяців дитина може раптом почати боятися незнайомців і гірко плакати при їх несподіваній появі. Це не означає, що у неї різко зіпсувався характер, просто вона навчилася розрізняти чужих і своїх. Це ще один важливий крок у її соціальному розвитку. Не хвилюйтеся, період недовірливості закінчиться через місяць-другий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему