Поради

Уколи проти целюліту

Уколи проти целюліту

Знаєте, про що мріє кожна жінка? Про обличчя без зморшок та пружне підтягнуте тіло без целюліту. І з цими ворогами молодості вона веде постійну боротьбу усіма можливими способами, включаючи болісні уколи.

Та коли зморшки можна хоча б косметично приховати, то з целюлітом все набагато складніше. Він з’являється легко і майже непомітно, а от зникає важко.

Які ж причини виникнення целюліту? Їх є декілька. Це і малорухливий спосіб життя, неправильне харчування, переїдання тощо. Загалом целюліт – це збільшення жирових клітин в організмі людини через втрату еластичності та пружності шкіри.  

Гінекологи стверджують, що целюліт – позитивне фізіологічне явище. Він сигналізує про те, що жінка досягла репродуктивного віку і може стати матір’ю. Якщо ж целюліт досягає третьої чи четвертої стадії свого розвитку, то це перший дзвіночок того, що в організмі порушений обмін речовин. Целюліт лише наслідок цієї хвороби.

Більшість медиків сходяться на думці, що целюліт – не хвороба, а звичайний фізіологічний процес, прояви якого слід контролювати. А от розгорнуті методи боротьби з ним – не більше, ніж рекламний хід.

Чи так це чи ні, вирішувати вам, як і те, які методи боротьби обрати з цією проблемою.

Як стверджують жінки, помітний результат в боротьбі з  целюлітом дають уколи. Однак, вони теж не панацею, адже згодом целюліт все-таки повернеться, хоча й не так швидко, як при інших процедурах.

Процедура мезотерапії
Процедура мезотерапії

Як підготуватися до ін’єкції проти целюліту?

Всі уколи проти целюліту вводяться в проблемну ділянку тіла, де відкладається зайвий жир, щоб руйнувати його. Для сильнішого ефекту в склад ін’єкцій проти целюліту зазвичай додають вітаміни, антиоксиданти, колаген та інші натуральні речовини.

В медицині коктейлі проти целюліту поділяють на алопатичні та гомеопатичні.

Перші руйнують жирові прошарки через дію на них ліполітіків – синтетичних речовин, що розщеплюють жир, покращують кровопостачання шкіри, повертають їй еластичність та пружність.

Гомеопатичні ін’єкції зазвичай використовують як попередження целюліту. У їхньому складі домінують вітаміни, натуральні речовини, антиоксиданти.

Загалом лагідний процес руйнування зайвої жирової тканини через ін’єкції називають мезотерапією. Це і досі найдієвіший спосіб у боротьбі з целюлітом.

Уколи від целюліта - ефективно?
Уколи від целюліта - ефективно?

Якщо ж ви все-таки зважилися на уколи проти целюліту, то перед процедурою порадьтеся із лікарем.

Лікар врахує загальний стан здоров’я вашого організму, назначить аналіз крові на алергени і лише потім припише необхідні ін’єкції. Якщо лікар дав добро і уколи проти целюліту вам не протипоказані, підготуйте до них свій організм.

Для цього за два тижні до процедури звільніть свій організм від зайвої рідини. Для цього ідеально підійдуть сечогінні таблетки.  Сядьте на дієту, тобто мінімалізуйте споживання жирів та вуглеводів та переключіться на білкову їжу. Споживайте в поміркованій кількості рибу, молочні страви та м’ясо, відмовтеся від фруктів.

А за дві години до уколів проти целюліту бажано нічого не їсти і не пити.

Врахуйте й те, що мезотерапію не можна проводити за декілька днів чи під час менструального циклу. Найоптимальніший час – середина циклу, або за тиждень до менструації.

Як проходить процедура мезотерапії?  

Мезотерапію не радять проводити вдома, лише під пильним наглядом лікаря. Уколи проти целюліту вводять вручну, дотримуючись всіх гігієнічних вимог.

Уколи проти целюліту – це введення великої кількості мікроін’єкцій в проблемні ділянки тіла вручну, або за допомогою мезоінжектора. Глибина уколу залежить від стадії целюліту та товщини жирової тканини. Зазвичай його проводять тонкою голкою для зменшення болю на товщину до одного сантиметра.

Як стверджують жінки, мезоінжектор значно зменшує больові відчуття і прискорює процес введенння антицелюлітних коктейлів.

Перед процедурою лікар дезінфікує проблемні ділянки тіла, в які вводитимуть ін’єкції. Фахівці не радять використовувати перед уколами проти целюліту анестетики, тобто обезболюючі креми, щоб не мінімалізувати ефект від процедури.

Зазвичай уколи проти целюліту вводять протягом 30-50 хвилин. Скільки їх буде залежить від стадії целюліту та впливу ін’єкції на зовнішній вигляд проблемних ділянок. Такі питання узгоджує лікар, однак, за попередніми спостереженнями, для справжнього ефекту знадобиться 6-10 таких сеансів.

Чи ефективна мезотерапія?
Чи ефективна мезотерапія?

Догляд після процедури

Перше, що повинна запам’ятати жінка після мезотерапії, так це те, що протягом 24 годин після ін’єкцій проблемні ділянки тіла не можна мочити. Найкраще буде продезінфікувати свіжі рани. Одіти натуральний, зручний і вільний одяг.

Фахівці забороняють відвідувати бані та лазні та уникати сонячного проміння. Не радять плавати у басейнах та річках чи в інших водоймах. А також доведеться на деякий час забути про косметичні засоби догляду за шкірою і не вживати гормонів чи антибіотиків.

Протипоказання щодо проведення уколів проти целюліту

Не всім можна проводити мезотерапію. Якщо у жінки ниркова недостатність, онкологія, проблеми з сіданням крові та серцево-судинною системою, алергія на медичні препарати, то від уколів проти целюліту краще відмовитися.

Забути про такі процедури доведеться і вагітним, жінкам, які мають дерматологічні проблеми, температуру, діабет будь-якої стадії. А також тим, шкіра яких погано відновлюється і на ній залишаються рубці.

Скільки тримається ефект від процедури мезотерапії

І хоча мезотерапія не гарантує того, що целюліт не повернеться, ефект забезпечує довготривалий. Як стверджують фахівці, при дотриманні всіх вимог до процедури, ефект від уколів проти целюліту протримається близько півроку.

Повторювати процедуру потрібно через кожні 8-10 місяців.

Однак, якщо через місяць-два провести підтримуючу процедуру, то ефект триматиметься більше року.

Після кожного сеансу мезотерапії повинно пройти не менше двох тижнів. Реабілітаційний період після остаточного сеансу триває 7-14 днів.

Плюси та мінуси ін’єкції проти целюліту

Як і будь-яка процедура, мезотерапія має свої переваги та недоліки.

Переваги уколів проти целюліту:

  • Швидкий та довготривалий ефект від процедури при затраті мінімального часу;
  • Немає вікових обмежень;
  • Мінімум побічних наслідків;
  • Токсичність препаратів зведена до нуля;
  • Можна поєднувати з іншими методами боротьби з целюлітом, такими як обгортання та масаж.

Серед недоліків варто назвати болючість процедури, періодичне повторення та велика ціна.

Вартість мезотерапії

Мезотерапія – задоволення не з дешевих. Тому будьте готові до того, що уколи проти целюліту обійдуться вам в круглу копієчку.

Загалом найдешевший сеанс таких ін’єкцій вартуватиме 550 гривень. Якщо ви забажаєте, щоб антицелюлітний коктейль доповнював колаген чи естроген, або ж надаєте перевагу ліфтинговому комплексу, будьте готові до того, що це коштуватиме 750 гривень. Ліквідація розтяжок обійдеться в 650 гривень.

Прагнете відчути на собі ефект новітньої французької косметики? Жодних проблем. Звичайний антицелюлітний коктейль вартує 34 євро, коктейль з ефектом зменшення об’єму тіла – 60 євро, лімфодринаж – 42 євро, потужний ліполітік Аквалікс – 133 євро тощо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Целюліт, Здоров'я
В тему