Поради

Термальні курорти Польщі: топ 10 кращих курортів

Термальні курорти Польщі: топ 10 кращих курортів

Польща – дивовижна країна, багата термальними джерелами. Завдяки природним геологічним умовам, вода в них, дійсно цілюща. Дуже зручно, що геотерми є по всій території країни, тому можна обирати, куди зручніше добиратися.

У польських термальних джерелах оздоровлюються люди, які страждають на астму, бронхіальні захворювання, а також з недугами легенів. До того ж, це досить доступно за ціною. Пропонуємо порівняти популярні терми, щоб було простіше визначитися, який варіант буде оптимальним для вас.

Геотерми Грудзендз

Це одне з найпопулярніших туристичних термальних джерел, куди приїжджають люди з усього світу на оздоровлення. Вода дуже комфортної теплої температури, до 35 градусів. Є чотири стандартних басейни, а також маленький – для дітей. Оплачувати час перебування в зоні басейнів та саун можна від 2-х годин і вартість складатиме 22 злотих.

Перевагою Грудзендз є наявність оздоровчої піраміди, всередині якої висока концентрація молекул солі та йоду, що дуже корисно для людей з захворюваннями дихальних шляхів, гіпертонії і щитовидної залози. Відчуття від перебування всередині скляного спорудження дуже комфортні. Вартість 2 годин відвідування 2 євро.

Грудзендз
Грудзендз

Здруй Войчех

Курорт також відомий як Лендек-Здруй, там знаходяться найдавніші терми, відкриті ще в середині 17 століття. Це досить великий оздоровчий комплекс, на території якого знаходиться сім джерел, а також лікарня «Здруй Войчех». Там є бювет з мінеральною водою, спа-комплекс, а також ресторан. В цілому, є все, щоб корисно для здоров'я і приємно провести вихідний.

Також слід зазначити, що на території дуже красиво. Вартість відвідування від 5 євро з людини.

Терми Мщонув

Ще одне улюблене туристами місце для оздоровлення – бальнеологічний комплекс, який знаходиться всього в 40 кілометрах від польської столиці. Терми Мщонув відрізняються особливим складом води, до якого входять водень, сода і кремній. Температура води досить висока – від 30 до 42 градусів і піднімається вона з глибини 1700 метрів! Можна обирати, в якому басейні по теплоті буде комфортніше.

Крім того, на території комплексу також обладнані тенісні корти та волейбольний майданчик. Вартість відпочинку становить 14 злотих на годину для дорослих, діти до 3-х років оздоровлюються безкоштовно.

Терми Мщонув

Терми Мщонув

Аквапарк Закопане

Туристи частіше туди їздять на гірськолижний курорт, але на його території є кілька терм з комфортною температурою – близько 32 градусів. Всього чотири дуже великих басейни, варто зазначити, що водойма відкрита. Тобто, перебуваючи в теплій оздоровчій воді, ви можете ще й насолоджуватися прекрасним видом на засніжені гори. Весь комплекс оточений Татрами.

Крім того, на території комплексу Закопане є кілька джакузі і саун. Вартість години складе 5 євро. Якщо оплачувати цілий день перебування, це обійдеться в 14 євро.

Аквапарк Закопане
Аквапарк Закопане

Вармія Парк

На території аквапарку знаходиться кілька терм, вони відрізняються своїми цілющими властивостями, особливо корисно там побувати людям з астмою завдяки високому вмісту йоду. Температура води становить 35 градусів.

Є можливість відвідати соляні печери, а також скеледром, солярій і масажний кабінет.  Тут вартість залежить від обраних послуг, тому назвати навіть суму навіть приблизно неможливо.

Терми Бялка

Ці джерела відомі як у Польщі, так і далеко за її межами. Вода тут багата воднем. Басейни поділені на дві категорії: для відпочинку та розваг, щоб шум не заважав тим, хто хоче розслабитися. Дорослим запропоновані басейни під відкритим небом, що оснащені гідромасажем і джакузі.

Діти ж можуть розважитися на водних каруселях або водоспадах. Гостям пропонується придбати безлімітний за часом квиток вартістю в 20 євро.

Бальнеокурорт Устронь

Курорт, дійсно, дуже великий і надає величезну різноманітність послуг, тому шанувальникам розслаблення, оздоровлення та ревіталізації слід приїхати як мінімум на день, а краще – на кілька.

Крім терм запропонований басейн з соляною водою, також доступні кріо і гідротерапія. А перед масажем просто неможливо встояти! Є термальні джерела як під відкритим небом, так і в закритому приміщенні. Температура води 30 градусів. Вартість входу обійдеться від 15 злотих.

Бальнеокурорт Устронь

Бальнеокурорт Устронь

Терми Унеюв

Тут розташований цілий комплекс терм, є басейни і сауни. Температура води 32 градуси, а взимку підвищується до 35. Є дитячі басейни, де маленькі гості весело і корисно проведуть час.

Терми Унеюв відрізняються тим, що вони зупиняють оплачений відвідувачем час на території ресторану. Оплата береться тільки за замовлену їжу. Крім того, на території комплексу можна переночувати в старовинних будинках, які перевезли з сіл поблизу. Це дуже зручно, якщо планується оздоровлення за програмою, в кілька етапів. День оздоровлення в термальному басейні і сауні обійдеться в 90 злотих.

Терми Шафляри

Приголомшливе місце, щоб порелаксувати. У розпорядженні гостей чотири басейни з гарячою водою, температура до 38 градусів. Вона дуже насичена мінералами, також є гідромасаж з різними рівнями інтенсивності. В цілому, комплекс дуже тихий, для тих, хто не любить шум і суєту. Виняток тільки облаштована дитяча зона.

Вартість відпочинку в Термах Шафляри становить 86 злотих за день.

Терми Шафляри

Терми Шафляри

Терма Буковина

Це те місце, де навіть найвимогливіша людина знайде для себе ідеально комфортні умови відпочинку. На території 20 басейнів з термальною водою, можна обирати, в якому температура буде комфортнішою, діапазон коливається від 30 до 38 градусів. Є 8 саун з кімнатами релаксації, де пропонується ароматерапія. Не можна залишити без уваги і приголомшливу архітектуру Терма Буковина. Безліч терас, склепінь арок, атмосфера античності.

Вартість дня відпочинку 70 злотих на день, а за разове відвідування сауни доведеться заплатити 30 злотих. Найдорожчий VIP-пакет послуг обійдеться в 250 злотих.

Терма Буковина в Польщі
Терма Буковина в Польщі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Курорти, Здоров'я, відпочинок, польща
В тему

Останні матеріали