Поради

Лікування в Польщі - лікувальні курорти і санаторії

Лікування в Польщі - лікувальні курорти і санаторії

Польща – це дивовижна країна, землі якої багаті унікальними термальними джерелами, лікувальними грязями, місцями з чудовим повітрям, наповненим йодом та іншими цілющими мікроелементами. Це сприяє активному оздоровленню і позбавленню від ряду захворювань. Тому, для покращення стану здоров'я, в країну стікаються тисячі туристів з усього світу, звичайно, поляки теж не нехтують можливістю скористатися унікальними природними ресурсами своєї держави.  

Пропонуємо розглянути найпопулярніші лікувальні курорти Польщі і дізнатися про них більше, куди можна поїхати і з якою проблемою.

Буско Здруй

Це найдавніший курорт Польщі, який існує з 19 століття! Здравниця спеціалізується на лікуванні захворювань шкіри, остеопорозу, а також ортопедичних захворювань і травм. Також тут працюють з людьми, які страждають неврологічними захворюваннями, зокрема, підвищений тиск. Клімат м'який, підходить для оздоровлення літніх людей. Найвища середня річна температура становить +24 градуси (липень), а найнижча - 6 градусів.

Буско Здруй славиться своїми мінеральними водами, які допомагають у профілактиці склерозу, гостям курорту також запропоновані сольові ванни, насичені йодом та селеном. В оздоровниці можна підвищити імунітет і просто добре та корисно відпочити. 

Курорт Буско Здруй
Курорт Буско Здруй

Цехоцинек

Один з найпопулярніших курортів в Польщі. Його особливість полягає в унікальному мікрокліматі, який створюється соляними джерелами, яких там досить багато. На курорті лікують захворювання дихальних шляхів, гінекологічні захворювання, кардіологічні, ожиріння, цукровий діабет, а також недуги нервової системи. Основні процедури, які пропонуються пацієнтам: грязьові і сольові ванни, інгаляції, а також масажі, що коригують поставу.

Люди, які вже відвідали Цехоцинек, відзначають, що особливо розслабляє та сприяє емоційному перезавантаженню безліч квітів і унікальних рослин. Візитною карткою курорту є великий рослинний килим з більше 8 тисяч різновидів квітів, який змінює свої барви напередодні літа.

Курорт Цехоцинек
Курорт Цехоцинек

Цепліце Шльонське-Здруй

Курорт спеціалізується на лікуванні захворювань опорно-рухового апарату, нервової системи, хвороб сечовивідних шляхів і нирок, ревматичних захворювань. Також тут  поліпшують зір при наявності хронічних захворювань.   

Головною гордістю Цепліце Шльонські-Здруй є термальні джерела з гарячими водами, температура деяких може досягати 90 градусів. Склад води практично унікальний, бо вона насичена сірою, кремнієм і фтором. Гостям курорту запропоновані оздоровчі ванни в мінеральній воді та купання в басейнах, вихрові і перлинні ванни. Окреме задоволення доставлять класичні та підводні масажі, душ Шарко. Доступні оздоровчі процедури з грязями. Тільки в Цеплиці Шльонські-Здруй пропонують компреси на очні яблука.

Клімат на курорті м'який, а пейзаж – просто приголомшливий, бо місто оточене горами.

Цепліце Шльонське-Здруй
Цепліце Шльонське-Здруй

Колобжег

Це місце для тих, хто обожнює СПА і багато сонця. Курорт розташований в приморській зоні, тому пейзажі радують – сонце, море і пляжі. Крім цього, на території міста знаходиться безліч соляних джерел, є лікувальні грязі. Тому це ідеальний варіант, щоб поєднати яскраву відпустку з оздоровленням.

Тут проходять лікування люди з ендокринологічними і ревматологічними захворюваннями, недугами дихальної і серцево-судинної системи, остеопорозом і ожиріння. Крім того, в Колобжег реабілітуються після важких фізичних травм. З процедур пропонуються ванни, гідромасаж, класичний масаж, обгортання грязями. Також неабиякої користі додає насичення морським повітрям с йодом.

Курорт Колобжег
Курорт Колобжег

Криниця-Здруй

Курорт розташований у горах, тут є безліч лікувальних СПА. Основні лікувальні напрямки це: захворювання системи кровообігу, травного тракту, а також сечовивідних шляхів.

Найпопулярніші запропоновані гостям процедури: масаж, гідромасаж, сольові ванни. Криниця-Здруй – відмінне місце, щоб відпочити в красивому місці і поправити здоров'я.

Курорт Криниця-Здруй
Курорт Криниця-Здруй

Лендек-Здруй та Длугополе-Здруй

Ці дві здравниці об'єднує тільки місце розташування – Клодзька улоговина. Лікувальні спеціалізації відрізняються. Лендек-Здруй допомагає в оздоровленні людям з гінекологічними і дерматологічними захворюваннями, а також з хворобами нервової системи і остеопорозом. Основний природний ресурс здравниці – радонові і сірководневі джерела, які досить рідко зустрічаються в природі. 

Длугополе-Здруй ж профілюється на захворюваннях травної і кровоносної систем, цукровому діабеті і недугах крові. Вдале розташування здравниці робить місце дуже сонячним, а клімат – тепліше усередненого польського. Тут комфортно відпочивати з дітьми. На обох курортах пропонуються не тільки оздоровчі процедури з обгортанням грязями і купаннями в соляних водах, але і гірські вилазки. 

Мендзиздроє

Приголомшливий курорт частенько відвідують зірки польського кіно, бо тут дуже багато сонячних днів, що не дуже властиво польського клімату, безліч золотистих пляжів і море. Завдяки приголомшливому морському клімату місця в поєднанні з хорошими екологічними показниками, тут лікують захворювання дихальної системи, шкірну алергію, мігрень, ожиріння, захворювання опорно-рухового апарату, ревматизм, а також недуги кровоносної і нервової системи.

У Мендзиздроє доступні і процедури біологічного оновлення, тому в місто стікаються люди з усієї країни та іноземні туристи.

Наленчув

Цей курорт виділяється серед інших своєю багатопрофільністю. Це практично центр найвідоміших польських клінік. Зокрема, тут знаходиться відома кардіологічна лікарня, а також Центр хірургії ока. Якщо людина проходила лікування, після виписки може тут же оздоровитися, підтримати організм в цілому.

Також слід відзначити прекрасні екологічні показники Наленчува. Повітря дуже чисте, як і вода, що наповнена безліччю мінералів. Сюди приїжджають люди із захворюваннями хвороб серця і гіпертонією. У місті також знаходиться соляна печера, у якій можна оздоровити дихальні шляхи, а також можна скористатися СПА-центром з басейном білої глини, яку туди доставляють з Греції. 

Курорт Наленчув

Курорт Наленчув

Щавниця

На цьому курорті оздоровлюються люди із захворюваннями верхніх дихальних шляхів, алергією, астмою, а також в період загострення хронічних захворювань, якщо вони є. Навіть м'який клімат допомагає легше пережити ці періоди.

Для лікування в Щавниці застосовують унікальні кислі мінеральні води з 12 джерел, також доступні процедури з грязями, що сприяють лікуванню ревматологічних і дерматологічних захворювань. Крім того, регіон дуже красивий, є безліч Скелястих ущелин. Для відпочинку естетів – відмінний варіант.

Курорт Щавниця
Курорт Щавниця

Устка

Курорт з найбільш м'яким мікрокліматом на польській Балтиці. Багато пляжів і соснових лісів – приголомшливе поєднання. Дерева виділяють ефірні масла, які доповнюють насичений йодом аромат повітря. Тут проходять лікування люди із захворюваннями нервової системи, дихальних шляхів, з кардіологічними та ендокринологічними недугами, а також з гіпертонією.

Навіть просто пожити в Устці, полежати на пляжах та насититися приголомшливим повітрям буде дуже корисно для організму.

Курот Устка
Курот Устка

Величка і Бохня

Тут пропонують провести приголомшливу ніч в спеціальній соляній камері глибоко під землею, де повітря нічим не забруднене. Сон у глибокій тиші буде міцним, відвідувачі курорту мають можливість зрозуміти, що значить, відпочити і розслабитися по-справжньому.

Тут застосовується унікальна методика лікування за допомогою субтерранеотерапіі – це вплив на людський організм мікрокліматом соляних випарувань. Це підходить для лікування захворювань дихальних шляхів, астми, хронічних бронхіальних хвороб і легенів, алергії. Також позитивний результат показує реабілітаційна терапія в Бохні при захворюваннях опорно-рухового апарату.

Величка і Бохня
Величка і Бохня

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Курорти, польща, Здоров'я, відпочинок
В тему