Поради

Як прискорити ріст волосся: найефективніші маски та найпростіші поради

Як прискорити ріст волосся: найефективніші маски та найпростіші поради

Здавна красиве, здорове та густе волосся було гордістю жінки. Але погана екологія, неякісна їжа та постійні стреси не сприяють росту локонів. То що робити щоб волосся швидко росло і було сильним та сяючим?

Про всі секрети розкішної коси ми розповімо у статті.

Гарне волосся вимагає ретельного догляду. Як же повернути своїм локонам красу без допомоги стиліста? Домашні маски – швидкий, доступний та дешевий спосіб привести шевелюру в порядок.

Ми відібрали для вас найпростіші у приготуванні маски, які повернуть волоссю красу.

Маски на основі екстракту водяного перцю

Водяний перець (або горець перцевий) невибаглива та широко поширеним рослина. З давніх часів цю траву використовували як в лікарських цілях, так і в якості спеції. А завдяки високому вмісту корисних речовин горець перцевий був затребуваний і в народній медицині. Спиртовий настій цієї рослини використовується в косметичних цілях і до сьогодні.

Косметологи рекомендують використовувати настойку або екстракт водного перцевого не лише для стимуляції росту волосся чи зміцненні коренів, а і при випаданні волосин та облисінні.

Отже, які маски на основі водного перцю стимулюють ріст волосся:

  • Купіть рідкий вітамін Е (10%) і екстракт водяного перцю. Ці речовини можна придбати у будь-якій аптеці. Змішайте настоянки у пропорції 1 до 1. Отриману рідину ретельними, масажними рухами втріть у шкіру голови. Маску залиште на 10-15 хвилин, після чого змийте звичайним шампунем;
  • 2 ст. ложки екстракту горця перцевого розвести у 1 л. води або настою ромашки аптечної. Отриманою сумішшю обполоснути вимите волосся;
  • 3 ч. ложки екстракту горця перцевого змішати з 2 ст. ложками касторової олії. Нанести маску на корені волосся, а самі волосинки обробити касторовою олією. На 15-20 хвилин залишити волосся під шапочкою для душу та рушником, а потім змити.

Дріжджі

Дріжджі багаті на білок та вітаміни групи В, які необхідні для хорошого росту волосся. Дріжджові маски додають локонам блиску та попереджує появу сивини, зміцнюють волосинку і роблять її стійкою перед впливом ультрафіолету, фену та плойки.

Для маски підійдуть сухі, живі чи дріжджі у таблетках. У склянці теплої води (можна кефіру, відвару трав чи молоці на вибір) розведіть дріжджі і додайте 1 ст. ложку цукру. Пропорція: 25 грамів живих дріжджів чи ложка сухих на склянку рідини Стежте за тим щоб дріжджі повністю розчинилися. Через 20-30 хвилин вони забродять і можна наносити маску на волосся. Одягніть на голову шапочку та закутайте волосся в рушник. Маску тримайте 15-20 хвилин. Тоді змийте та добре вимийте голову, інакше дріжджі залишать неприємний запах.

Додатково у маску на вибір можна додати:

  • 1 ст. ложку соку цибулі та щіпочку солі;
  • ложку реп’яхової чи касторової олії;
  • 1 ст. ложку меду та 1 ст. ложку гірчиці;
  • 2 ст. ложки екстракту водяного перцю;
  • Яйце, або збитий білок одного яйця чи 1 жовток.

Додаткові інгредієнти додавайте у маску після того, як дріжджі повністю розчиняться у воді.

Цю маску робіть не частіше двох разів в місяць. Протяжність курсу 10-15 процедур.

Читайте також:

Кропива

Для покращення стану волосяної цибулинки можна багато що робити. Аби волосся швидко росло та було густим косметологи рекомендують робити маски на основі екстракту кропиви.

У магазинах і аптеках сотні масок, бальзамів і шампунів на основі кропиви. І це не дивно, адже ця рослина, яку ми звикли вважати бур’яном, швидко зміцнює волосся і насичує вітамінами фолікули. Рослина підсилює кровообіг, приносить до шкіри голови кисень і пробуджує «сплячі» фолікули. Кропива відмінно бореться з лупою та жирністю голови, а також усуває запалення, виразки, свербіж.

Листя кропиви продається в аптеках. Кропива у застосування досить проста і навіть ті, хто раніше не готував подібних масок з першого разу зрозуміють, що робити. Щоб волосся було густе достатньо заварити препарат згідно зазначеної на упаковці інструкції. Обполіскуйте цим відваром волосся.

Курс терапії – 14 процедур.

Кропива проти випадіння волосся може бути доповнена і іншими цілющими речовинами:

  • Змішайте 3 ст. ложки подрібненої або сухої кропиви з 200 мл. соку обліпихи і 400 мл. окропу. Отриману суміш потрібно поставити на повільний вогонь і варити півгодини. Охолодженим відваром ополіскують волосся;
  • Кропиву, мати і мачуху та корінець лепехи змішують у рівній пропорції. Трави потрібно залити 1 л. гарячої води і протягом 10-12 хвилин проварити на повільному вогні. Настоянкою ополіскують волосся;
  • 400 грам свіжого листя кропиви мішають зі 100 грамами нагідки (календула). Потім трави заливають 2,5 склянками окропу і кип’ятять на маленькому вогні 10-12 хвилин. Проціджений і охолоджений відвар втирається в шкіру масажними рухами до і після миття волосся;
  • З’єднайте настояну кропиви (5 ложок кропиви на 0,5 л окропу) зі склянкою оцту. Суміш слід прокип’ятити на маленькому вогні приблизно 15 хвилин.

Важливо: В Інтернеті багато інформації про те, як прискорити ріст волосся в домашніх умовах. Але перш ніж практикувати той чи інший спосіб, переконайтеся, що даний рецепт підходить для типу вашого волосся.

Наприклад, кропиву рекомендують для жирного волосся. А от власницям сухих і пошкоджених волосин маски на основі відвару з кропиви можуть не підійти;

Ще одне застереження: кропива багата хлорофілом, який може забарвити світле волосся у легкий зеленуватий відтінок. Блондинкам краще додавати до кропиви сік лимону чи мішати його з відвар ромашки.

Реп’яхова чи касторова олія

Що робити щоб волосся росло густим та здоровим? Втирайте у шкіру голови та локони реп’яхову чи касторову олії.

Реп’яхове масло – універсальний продукт, який підходить для всіх типів шкіри та волосся. Косметологи рекомендують застосовується реп’яхову олію проти випадіння волосся і для інтенсивного росту локонів. Тим паче маски на основі олії можна робити без будь-якої шкоди для волосся кілька курсів підряд.

Що втирати в голову щоб росло волосся? Мабуть реп’яхове масло один з найбільш дешевих та практичних засобів. В складі речовини є мінеральні солі, які покращують роботу обмінних процесів, зокрема, кровообігу, що сприятливо позначається на загальному стані волосся. Олія має антибактеріальні і протизапальні властивості, а жирні кислоти реп’яха живить фолікули. Також реп’ях бореться з лупою та бере участь в регенерації, що активує ріст волосся.

Касторова або рицинова олія добувається з рослини під назвою «рицина», батьківщиною якої є Африка. Цей продукт широко використовується не лише в косметології, а і в медицині, зокрема касторова олія хороший послаблюючий засіб. Переваги цього засобу в тому, що рицинова олія по-доброму подразнює шкіру, що викликає приток крові, яка несе кисень, яким харчуються волосини. Олія живить волосся, відновлює його структуру, попереджує ламкість і додає блиску.

Мало дізнатися про те, що втирати в голову щоб росло волосся, потрібно ще й знати інструкцію по застосуванню олійки:

Як втирати олію?

  • Якщо ви зберігаєте препарат у холодильнику, то реп’яхову чи рицинову олію перед застосуванням розігрійте хоча б до кімнатної температури (можна розігріти олію на водяній бані);
  • Найкращий результат така маска дає, якщо втирати її у чисте волосся. Тоді вітамінам легше проникнути у шкіру;
  • Спочатку масажними рухами втріть масло у шкіру голови, а після цього нанесіть на локони;
  • Нанісши олійку обгорніть голову поліетиленовою плівкою чи шапочкою для душу та обкутайте рушником;
  • Маску тримайте до 25 хвилин після чого вимийте волосся з шампунем;
  • По завершенню процедури краще не користуватися феном, а дати волоссю висохнути природно.

Активувати процес росту волосся може не лише касторова та реп’яхова олії, а і якісні масла оливки, мигдалю, льону. Процедуру рекомендують робити один раз на тиждень, щоб не забити олією пори шкіри.

Дівчата, які спробувати цей спосіб запевняють, що за місяць волосся виростає на 2-3 см.

Читайте також:

Маска на основі цибулі

Донині у професійній косметології немає препарату, який би став аналогом цибулі. У складі цієї рослини є компоненти, які не лише припиняють процес випадіння волосся, а і пришвидшують його ріст. Цей овоч багатий на кальцій, магній, сірку, калій, вітамін В6, вітамін С, германій та інші важливі для росту волосся мікроелементи. Маски на основі соку цибулі зміцнять пошкоджені фолікули та покращать кровообіг, який стимулює ріст волосся.

Найпростіша цибульна маска: видавіть сік з цибулі, збивши її у блендері чи перекрутивши через м’ясорубку та втріть у шкіру голови. Розподіляти сік по волоссю не потрібно. Закутавши голову у шапочку та рушник, проходіть з компресом до години, а тоді змийте маску водою.

Кращий ефект принесе сік цибулі в поєднанні з іншими інгредієнтами:

  • Для маски вам потрібно змішати: сік однієї цибулини, 1 жовток, 1 ст. ложку меду, 2 ст. ложки коньяку, кілька крапель касторової олії і соку лимона. Підігрійте на водяній бані олію та мед, а потім додайте інші інгредієнти і розмішайте до однорідної маси. Отриману суміш втріть у шкіру голови. Закутайте волосся у поліетилен та закрутіть рушником. Через 40-50 хвилин змийте маску водою. Процедуру можна проводити чотири рази на місяць;
  • Сік цибулини змішайте з реп’яховою або касторовою олією в пропорції 1:1. Добре розмішайте маску та втріть у голову. Накрийте волосся шапочкою для душу та закутайте рушником. Через годину вимийте волосся;
  • Позбутися лупи допоможе маска з відвару цибулиння. Прокип’ятіть лушпиння протягом 15-20 хвилин у воді, зцідіть і теплим настоєм обполосніть волосся після миття голови (маска для власниць темних кучерів, світле волосся відвар з цибулиння можу зафарбувати).

Важливо: Після цибульної маски може залишитися характерний запах. Приглушити його варто ополоснувши волосся водою з оцтом.

Робити таку маску можна раз на тиждень.

Хлібна маска

Житній хліб – джерело вітамінів і мінералів. Харчові волокна чорного хліба покращують кровообіг, вітамін В3 відновлює структуру волосини, вітамін А позбавляє лупи, вітамін В1 зміцнює корені. Також у хлібі є мідь, яка попереджує сивину та фтор і калій, які зволожують шкіру і прискорюють ріст волосся.

Для хлібної маски підійде не тільки житній, але і пшеничний хліб. От тільки білий хліб не має стільки корисних речовин в порівнянні з темним.

Як приготувати хлібну маску? Відламайте шматок хліба, скоринку відріжте, а м’якуш залийте водою. Замість води можете використати кефір, який дуже корисний для волосся. Аби маска подіяла краще, хліб можна розім’яти в блендері. Отриману масу залишіть настоюватися кілька годин, а краще на добу.

Маску втирають у корені волосся. Хлібні маски для волосся тримайте до 30 хвилин під шапочкою та рушником. Робити такі процедури можна раз в тиждень протягом 2-3 місяців.

Хлібна маска корисна сама по собі. Але якщо додати до неї інші інгредієнти, то її користь зросте.

Отже, як приготувати хлібну маску?

  • Хлібний м’якуш залийте теплим кефіром. Маску можна використовувати вже за кілька годин. Її наносять по всій довжині кіс. Однак зверніть увагу на жирність кефіру. Якщо волосся швидко стає мастким, то оберіть кефір з низькою жирністю;
  • До м’якуша можна додати одне збите яйце та кілька капель ефірного масла лаванди або герані. Така маска поверне волоссю блиск та зміцнить локони;
  • Хліб можна залити відваром ромашки, подорожника, шавлії. Така маска не лише прискорить ріст волосся, а і вилікує запальні процеси шкіри;
  • До хлібу замоченому на кефірі додайте ложку меду і по половині чайної ложки реп’яхової і касторової олії. Попередньо переконайтесь, що мед не викличе у вас алергічної реакції. Якщо все гаразд, то такий варіант маски можна робити раз на тиждень протягом 2-3 місяців;
  • Можна приготувати маску і на основі пива. Залийте хліб пінним напоєм і залиште побродити 2-3 години. Таку маску можна наносити на 30 хвилин. Якщо відчуваєте себе комфортно збільшуйте час процедури до 1-1,5 годин. Змивайте маску з шампунем, інакше залишиться пивний запах;
  • Хлібна маска рятує і від лупи. Так, до м’якуша розчиненого у воді додайте чайну ложку камфорної олії і кілька крапель лимонного соку (якщо у вас немає алергії, то сік можна замінити ефірним маслом). таку маску слід відразу втирати у шкіру голови. З часом волосся стане здоровішим, а жирність зникне.

Звичайно, навряд чи хлібна маска стане відповіддю на всі питання, зокрема і на те «як відростити волосся за 2 тижні на 10 сантиметрів». Але жінки, які робили хлібну маску стверджують, що вже після 1-2 процедур волосся менше випадає та повертає здоровий блиск.

Ще одна перевага такого варіанту маски – хліб не викликає алергію.

Важливо: Хлібні крихти однієї водою змити не вийде. Краще робити таку маску перед миттям голови шампунем. Якщо ж масу попередньо віджати через сито чи марлю, то таку суху маску вимити з голови простіше.

Читайте також:

Яєчна маска

Про користь яєць для волосся наші бабуся та мами говорити не втомлюються. І це не дивно, адже яйця – джерело білка, який не лише виступає будівельним матеріалом в організмі, а і очищає коси від бруду та жиру.

Також яйця багаті на вітаміни групи В, які покращують кровообіг, вітаміни А і Е, які живлять волосини та вітамін Д, який змушує волосся рости швидше. А ще у звичайних яйцях ховаються амінокислоти, які захищають волосся від негативних факторів навколишнього середовища.

Результати від яєчної маска помітно вже після першої процедури: волосся зміцнюється, тонізується, а шкіра голови стає здоровішою.

Як приготувати яєчну маску?

  • Найпростіший варіант – маска з жовтка. Для короткого волосся вистачить одного яйця. Збийте жовток і розведіть в 1 ст. ложці води. Масу втріть в шкіру голови і залишіть на пів години. Потім змийте водою;
  • Збовтайте 1 жовток, 1 ч. ложку гірчиці, 1 ст. ложку спирту. Нанесіть на шкіру голови на 10 хвилин. Гірчиця – активний інгредієнт і може спалити волосся, тому не перетримайте маску. Власницям тонкого і ламкого волосся замість спирту краще використати кефір або рослинну олійку;
  • 2 цілих яйця збийте до утворення піни. Додайте 3 ст. ложки меду. Суміш втріть у шкіру голови і залиште під рушником на годину. По завершенню змийте маску водою і скористайтесь бальзамом для волосся, щоб коси легше розчесалися;
  • Ви забудете про випадіння волосся, якщо зробите маску на основі 2-х яєць, 2 ст. ложок коньяку та 2 ст. ложок касторової чи реп’яхової олії. Для маски оберіть хороший, якісний коньяк. Спочатку збийте яйця, тоді додайте коньяк та знову збовтайте маску. Потім додаємо в суміш рослинне масло, добре перемішуємо, і маска готова. Наносите її можна на забруднені коси на 20 хвилин.

Важливо: Аби яєчна маска подіяла, потрібно дотримуватися декількох правил. Зокрема:

  • Для маски обирайте лише домашні яйця. У них більше вітамінів і корисних речовин, а отже і результат буде швидшим;
  • Перед приготуванням маски вийміть яйця з холодильника. Для маски варто брати яйця кімнатної температури;
  • Білкова маска краще підійде для жирного волосся, а маска на основі жовтка – для сухого. Цілі яйця варто використовувати для нормального і змішаного типу волосся;
  • Найкраще наносити маску на сухі і немиті коси;
  • Змивайте яєчну маску прохолодною водою. Від тепла яйця згортаються, а отже у гарячій воді таку маску змити важче.

Читайте також:

Прості секрети красивого і довгого волосся

Часто нашому волоссю не стільки бракує вітамінів, які є у вище перелічених масках, як елементарних знань. Виявляється, доглядаючи за волоссям ми щодня припускаємось помилок, які згубно впливають на красу та блиск наших локонів.

Отже, як правильно доглядати за волоссям?

Обирайте «свою» косметику

Що потрібно зробити, щоб волосся росло швидше? Найелементарніше з того, що потрібно виконати, так це користуватися засобами по догляду за волоссям залежно від типу кіс та проблем шкіри. Бальзами, шампуні та маски ділять на різні види: для нормального, сухого, жирного, пофарбованого чи ламкого волосся. Універсальні засоби «Для всіх типів» краще не брати. Вони не нашкодять, але і особливої користі не принесуть. Натомість, якщо користуватися косметикою для волосся залежно до свого типу, то активні її елементи нейтралізуватимуть конкретну проблему.

Волосся любить вітаміни

На ріст та здоров’я волосся впливає нестача вітамінів в організмі. Самостійно визначити, якого саме елемента бракує вашому тілу, – нереально, це може встановити лише фахівець. Але оздоровити своє тіло і примусити волосся рости швидко можна з допомогою комплексних мікроелементів і вітамінів, які можна придбати в аптеці. У продажі є як питні вітаміни, так і такі, що втирають у шкіру голови.

Захищайте голову

Не дарма бабуся наказувала носити шапку взимку, а влітку одягати панамку. Сильний мороз та яскраве сонце, перепади температур і зайвий ультрафіолет – згубно впливають на волосинки. Волосся росте повільніше, стає бляклим і важко піддається укладанню.

Масаж голови

Щоб волосся росло швидко варто робити масаж голови. Ця процедура не хитра і виконувати її можна самостійно. Щовечора, перед сном, щіткою масажуйте голову по росту волосся і проти. Краще, як для масажу так і для повсякденного користування, оберіть щітку з натуральних матеріалів – дерева або щетини.

Що робити щоб волосся було густе та росло швидко, якщо якісної щітки під рукою немає? Масаж можна провести і пальцями. Кінчиками робіть кругові рухи по шкірі голови. Не менш ефективна процедура витягування локонів: намотайте пасмо на палець та злегка витягуйте його у різні сторони.

Розчісуйтесь правильно

Наше волосся і шкіра голови вимагають регулярного розчісування. Просто водячи гребінцем по волоссю ми підсилювати приплив крові до шкіри голови. Не менш важливо, що при розчісуванні з волосся видаляються залишки засобів по догляду. Коси подякують красою, якщо ви протягом 5-10 хвилин двічі вдень їх ретельно розчісуватимете.

Не менш важливе правила: помивши голову дайте волоссю висохнути, а тоді розчісуйтесь. проводячи гребінцем по вогким локонам ви травмуєте його.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса, Здоров'я, косметика, лікування
В тему