2 Листопада 2021
Новини

У МОЗ затвердили перелік протипоказань для вакцинації від COVID-19: як отримати відвід

У МОЗ затвердили перелік протипоказань для вакцинації від COVID-19: як отримати відвід

В Міністерстві охорони здоров'я обіцяють слідкувати за сімейними лікарями, які будуть давати відводи проти щеплень, аби такі діагнози не розросталися в геометричній прогресії.

МОЗ визначився з повним переліком протипоказань для щеплення від коронавірусу. В міністерстві наполягають - людей, яким не можна щепитися, мізерна кількість. Однак, якщо є медичний висновок, таку людину не можуть усунути від роботи. Відводи від вакцинації будуть видавати сімейні лікарі.

Так, щеплення  онкопацієнтів - Міністерство охорони здоров'я віднесло до вакцинації з пересторогою. Те саме стосується пацієнтів з  аутоімунними захворюваннями та з імунодефіцитом. Це означає , що вони мають консультуватися зі своїм особистим лікарем та сімейним.

Усі решту протипоказань розділили на постійні і тимчасові.

До тимчасових віднесли:

  • гострі захворювання з температурою вище 38. Щепитися від "ковіду" можна через 2 тижні після хвороби;
  • діагностований  COVID-19 . Вакцинація може бути відтермінована на 3 місяці після одужання;
  • введення вакцин проти інших інфекційних хвороб. Вакцинація від COVID-19 має бути проведена через 14 днів;
  • проба з туберкуліном або аналіз крові на туберкульоз.  Після проби можна вакцинуватися від COVID-19;
  • імунна терапія  (лікування моноклональними антитілами або реконвалесцентною плазмою) . Вакцинацію проводять через 90 днів після закінчення курсу терапії.

Протипоказання до вакцинації встановлює сімейний лікар.Він  також надає висновок про тимчасове протипоказання до щеплення. І тут ніяких гарантій чи не будуть сімейні лікарі підробляти довідки, як це зараз відбувається з сертифікатами про вакцинацію.

В Міністерстві охорони здоров'я обіцяють слідкувати за сімейними лікарями, які будуть давати відводи проти щеплень, аби такі діагнози не розросталися в геометричній прогресії , тому що в країні не більше 2% людей які дійсно мають медичні протипоказання до вакцинації від коронавірусу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, щеплення, Україна
В тему

Останні матеріали