13 Січня 2021
Новини

Назвали новий негатив від карантину: в чому суть

Назвали новий негатив від карантину: в чому суть

За час карантину в світі збільшилася кількість людей, які розслаблюються за допомогою алкоголю. Про новий негативний наслідок обмежувальних заходів пише MedicalXpress, приводячи висновки американських лікарів.

«Є дані, які вказують на те, що під час карантину люди п’ють частіше, ніж зазвичай», - заявила доктор Маріанн Піано, яка займається аналізом результатів вживання психоактивних речовин.

Підтверджується це дослідженням агентства Nielsen, згідно з даними якого продаж спиртних напоїв у США збільшився на 54%.

За словами Піано, люди вибирають алкоголь в якості заспокійливого засобу, тому що переймаються власним здоров'ям і турбуються за своїх близьких. Крім того, нудьга і самотність також можуть посприяти збільшеному вживанню спиртних напоїв.

Медик вважає, що залежність є однією з можливих причин нових спалахів коронавірусу.

«Я бачила бари, де люди відмовилися від практики соціального дистанціювання», - зазначила Піано, додавши, що алкоголь дозволяє людям забути про небезпеку.

Крім цього, експерт підкреслює, що нікуди не зникають проблеми, які з’являються від надмірного вживання спиртних напоїв, а саме – ризик захворювання печінки, появи ожиріння, порушень, пов’язаних з серцем і судинами і ін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: алкоголь, карантин, коронавірус
В тему