6 Березня 2024
Новини

У Німеччині чоловік 217 разів вакцинувався від коронавірусу

У Німеччині чоловік 217 разів вакцинувався від коронавірусу
У Німеччині 62-річний чоловік 217 разів зробив щеплення від COVID-19 попри медичні рекомендації.

Цей випадок задокументували в науковому журналі Lancet Infectious Diseases, передає ВВС. 

Вказується, що уколи придбали та передавали приватно протягом 29 місяців. Дослідники з університету Ерлангена — Нюрнберга кажуть, що чоловік, схоже, не постраждав.

«Ми дізналися про його випадок із газетних статей. Тоді ми зв’язалися з ним і запросили його пройти різні тести в Ерлангені. Він був дуже зацікавлений у цьому», — розповів доктор Кіліан Шобер з катедри мікробіології університету.

Чоловік надав свіжі зразки крові та слини. Дослідники також перевірили кілька заморожених зразків його крові, які зберігалися останніми роками.

«Ми змогли самі взяти зразки крові, коли чоловік отримав ще одне щеплення під час дослідження за його власним наполяганням. Ми змогли використати ці зразки, щоб точно визначити, як імунна система реагує на вакцинацію», — каже Шобер.

Доктор хвилювався, що гіперстимуляція імунної системи повторними дозами могла втомити певні клітини. Але дослідники не знайшли доказів цього. Окрім того, не було жодних ознак того, що чоловік колись був інфікований коронавірусом.

Водночас дослідники наголосили, що не схвалюють гіпервакцинацію як метод підвищення адаптивного імунітету, оскільки проведених тестувань було недостатньо, щоб зробити висновки чи надати рекомендації громадськості.

Прокурор міста Магдебург зібрав докази щодо 130 уколів та відкрив розслідування за фактом шахрайства, але жодних кримінальних звинувачень не було висунуто.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: німеччина, коронавірус, вакцинація
В тему

Останні матеріали