7 Червня 2024
Новини

У Луганську біля казарми і летовища - вибухи

У Луганську біля казарми і летовища - вибухи

У Луганську окупаційна влада заявила, що в місті працювало ППО, яке збивало шість випущених ракет.

В мережі опублікували відео вибухів, російське пропагандистське агентство "РИА Новости", а також було повідомлення керівника Луганської ОВА Артема Лисогора.

окупанти повідомили про вибухи об 11:00. За їх словами спрацювала російська система ППО, яка збивала ракети ATACMS. Згодом так звана місцева влада повідомила про обрушення під’їзду багатоквартирного будинку.

Водночас, Лисогор повідомив, що зранку окупований росіянами Луганськ опинився під рясним обстрілом. Вибухи пролунали в районі, де розташовані казарми і летовище. 

"Місцеві спостерігачі називають від семи до 20 вибухів, можливо це разом із спробами перехоплення та влучань по місту. Але ми твердо впевнені у двох речах. По-перше, відео локалізовані у районі Гострої Могили, біля казарм колишнього Луганського вищого військового училища штурманів, де вже з комфортом обжилися російські загарбники.

У тому ж місці знаходиться летовище, авіаремонтний завод та проходить траса до російського кордону. По цій трасі днями і ночами російська армія перевозить вантажі, зброю та особовий склад, який дислокується у тих же ж казармах льотного училища. А також у районі колишнього обласного військомату.

Повідомляють також про влучання у нафтобазу – вже вчетверте за останні два місяці. Тобто прилітає виключно по давній та облаштованій військовій інфраструктурі загарбників.

По-друге, зброя надана нам західними союзниками надзвичайно точна. На жаль, росіяни завжди прикриваються мирними мешканцями, і якби ППО не працювало над житловими кварталами, то повідомлень про постраждалих серед цивільних, а тим більш – серед дітей, не було б".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луганськ, війна з Росією
В тему