28 Липня 2020
Новини

Шукають 5 добу: терориста з Полтави вистежує авіація і сотня силовиків

Шукають 5 добу: терориста з Полтави вистежує авіація і сотня силовиків

Для пошуків терориста Романа Скрипника, який 23 липня захопив в заручники поліцейського в Полтаві, залучено бійців Нацгвардії і вертоліт. Силовики прочісують ліс на Полтавщині.

Станом на 28 липня поліція ще не затримала чоловіка. Про це головний спеціаліст відділу комунікації поліції Полтавської області Поліна Ларіна розповіла в коментарі "Українській правді".

"Все залишається на тому ж рівні: чоловіка ще не затримали, поліція продовжує пошуки. Залучені нацгвардійці, кінологи з собаками, прочісують кожну ділянку. Ресурси технічні і людські використовуються на повну," – наголосила вона.

Терориста почали шукати ще 23 липня. За словами місцевих жителів, він може ховатися в полях, де ще не прибрали кукурудзу та соняшник. 

Злочинця розшукують в Миргородському районі, що на Полтавщині. Навколо села є великий масив полів і лісосмуг, де може ховатися Скрипник. Його розбили на квадрати, опрацьовують населені пункти, ліси і поля, перевірять будівлі і природні схованки – поля кукурудзи чи злакових.

Складність розшуку пов’язана з тим, що важко спрогнозувати дії втікача, а також з великою територією пошуку і природним ландшафтом – правоохоронці змушені повертатися до деяких ділянок, щоб перевірити їх, по кілька разів.

Для пошуків вже залучили понад 500 правоохоронців з поліції, СБУ й Нацгвардії. Вони прочісують ліси й кукурудзяні поля, використовуючи прилади нічного бачення й квадрокоптери.

Раніше силовики сформували його психолого-криміналістичний портрет. Зокрема, Скрипник має військовий вишкіл та навички виживання в екстремальних умовах. Також відомо, що він має проблеми із психічним здоров'ям через вживання наркотичних засобів.

Ці деталі психологічного портрета працівники поліції враховують при здійсненні оперативно-розшукових заходів. Правоохоронці закликають громадян бути обережними та не затримувати зловмисника самостійно.

У Полтаві 23 липня зловмисник Роман Скрипник під час затримання дістав гранату й погрожував її підірвати. У такий спосіб він взяв у заручники полковника поліції Віталія Шияна. Через декілька годин терорист відпустив правоохоронця, а сам утік у ліс.

Силовики впродовж дня вели перемовини зі Скрипником. Останній висунув єдину вимогу – аби його не відправляли до в'язниці.

На вимогу зловмисника відразу ж відреагували в Полтавській облдержадміністрації. Її очільник Олег Синєгубов заявив, що вимоги терориста не виконуватимуть, бо він хоче лише уникнути кримінальної відповідальності за скоєне.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тероризм, полтава, кримінал, Надзвичайні події
В тему