12 Лютого 2020
Новини

Евакуацію українців з Китаю відкладають. Чому?

Евакуацію українців з Китаю відкладають. Чому?

У МОЗ розповіли, що евакуація людей з китайського міста Ухань, затримується через те, що люди начебто не були згодні підписувати згоду на вивезення.

Не виключено, що з затримкою пов'язані технічні питання. Україна не була готова оперативно зреагувати, але діє послідовно. Таку думку в ефірі 24 каналу висловив експерт з питань охорони здоров'я Олександр Торгун.

Він розповів, що евакуаційні заходи повинні унеможливити ризики розповсюдження хвороби. На його думку, ми маємо слідувати всім світовим практикам. А підписання згоди – це обов'язковий крок, щоб проводити карантинні заходи.

"Ми маємо евакуювати людей. Також ми повинні забезпечити їм перебування в карантинній зоні, в безпеці. Треба бути готовими прийняти їх і забезпечити на певний момент ізоляцію кожної людини в окремій палаті і під наглядом спеціалістів".

Експерт також додав, що Україна – одна з останніх країн, що евакуйовує своїх громадян. А сам порядок евакуації пов'язаний з участю медіа і висвітленням цих подій.

На думку Торгуна, МОЗ зробив комплекс заходів, який рекомендує Всесвітня організація охорони здоров'я. А затримки в евакуації громадян України з Уханю можуть бути пов'язані з технічними питаннями.

"Має бути дорожня карта. Нам треба забрати своїх громадян і залишити на 14 днів під наглядом, а потім їх відпустити. Цим не треба спекулювати, а просто якнайшвидше це зробити," – додав Торгун.

Також експерт наголосив, що всі евакуйовані громадяни мають проходити однакову процедуру.

Нагадаємо, з підозрою на коронавірус у Харкові госпіталізували студентів. Через підозру на коронавірус у господаря китайські дезінфектори заживо закопали кота. На Волині в лікарні встановили бокси для хворих на коронавірус. Загалом число тих, хто одужав, перевищило кількість жертв коронавірусу. У ВООЗ зробили термінову заяву щодо коронавірусу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, китай
В тему