1 Січня 2020
Новини

На даху будинку мешкає п'ятиметровий дракон, який символізує цілу родину

На даху будинку мешкає п'ятиметровий дракон, який символізує цілу родину
фото ілюстративне

Йдучи дачним масивом, зауважую справжню дивовижу: навколо будиночка обертається чималий дракон, на голові якого сидить півник, а на хвості примостилася лебідка. Посередині ж – голубка.

– Задум створити це диво виник у мене декілька років тому, – розповідає Павло Андрикевич, відомий в Україні бляхар-покрівельник, йдеться  у публікації в газеті «Твій вибір».

– Досвід роботи з бляхою у мене чималий, бо свого часу в Єкатеринбурзі робив дах для молитовного будинку, у Києві крив Центральний залізничний вокзал. Чимало робіт виконав як в Україні, так і сусідній Росії. Тож у власних силах не сумнівався ні на мить. Однак то одне, то інше – і все ніяк не міг взятися за роботу. Проте одного вечора сів, помріяв, як це воно має бути, і протягом тижня намалював на папері проєкт, продумав усі моменти аеродинаміки, врахував силу вітру. А наступного взявся до роботи, яку закінчив якраз до свого дня народження. Отоді і встановили дракона: рідні казали, що то я спеціально підготував собі такий подарунок. Корпус свого дракона я зробив оцинкованим, а ось лусочки на його тілі виготовив з алюмінію – вони на сонці особливо блищать.

дракон на будинку
дракон на будинку

Мене часто запитують, чому на ньому посадив птахів. Однак ці птахи там не просто так – кожен символізує кожного члена нашої сім’ї. Приміром, півень на голові дракона є символом господаря дому, а ось лебідка на хвості – це Віта, моя дружина. На кожному крилі сидить по голубу – це мої сини Роман і Дмитро. Посередині спини тварини примостилася голубка – це моя онучка Машенька.

Сусіди лучанина розповідають, що побачити дракона ввечері – те ж саме, що побачити якусь дивовижу. Бо у цей час він підсвічується спеціальною підсвіткою, а коли повертається, то чути передзвін малесеньких дзвіночків, які є на тілі тварини.

– Видовище, я вам скажу, дійсно вражаюче, – говорить сусідка. – Таке враження, що на даху живий, а не металевий дракон. До речі, нерідко до Павла приїжджають охочі купити це диво. І гроші пропонують немалі, але він відповідає відмовою. Каже, що дракон – це символ їхньої сім'ї. А символи, як відомо, не продаються.

дракон на будинку
дракон на будинку

Металевий дракон, довжина якого сягає п'яти метрів, є не лише окрасою будинку, він також показує напрям вітру. Однак у будинку майстра є дуже багато речей, які він виготовив власноруч. Це і велика піч, стіл, коробочки для інструментів. А ще – спеціальні вітряки для відлякування кротів, які ввечері також підсвічуються.

– Я ніколи нічого не копіюю, – усміхається пан Павло. – Коли бачу щось цікаве, то обов'язково додаю свої ідеї, і таке поєднання зазвичай дає гарний результат. Нині у мене є чимало задумів, які з часом втілюватиму в життя.

Ксенія Фірковська

УВАГА!

ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНО!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дім
В тему