Життя

Підліток зарізав батька і матір, а через два дні розправився і з 8-річним братиком

Підліток зарізав батька і матір, а через два дні розправився і з  8-річним братиком

Моторошне вбивство цілої родини сталося у Києві наприкінці квітня цього року. 16-річний Максим Сумін зізнався, що зарізав власних батьків та 8-річного братика в голосовому повідомленні, яке надіслав однокласнику. Лише на четвертий день після розправи правоохоронці вибили двері до квартири, де і виявили понівечені тіла чоловіка, жінки і дитини. Причому, як вдалося дізнатися пізніше, свого братика Максим убив через два дні після того, як звів зі світу батьків…

Про це йдеться в газеті "Твій вибір". 

У вбивстві рідних зізнався однокласнику

«Саша ж (батько Максима, – прим.) – бугай 120-кілограмовий! Як же він його міг убити, він же дитина? Він же від вітру хилиться», – говорить Наталія Микитюк, матір вбитої Оксани… Ніхто з рідних і близьких цієї родини досі не може отямитись і повірити в те, що спокійна і слухняна дитина могла так безжалісно розправитися над власними батьками і навіть маленьким братиком. Проте сам Максим зізнався про скоєне у голосових повідомленнях своєму однокласнику:

«Мене мало не вбили сьогодні, якби я вчасно не дістав свій ніж. Розумієш про що я? Я їх вбив...»

Шокує й те, що фактично на другий день після вбивства до квартири доньки навідувалася бабуся Максима – 60-річна Наталія Микитюк, проте до квартири жодного разу не потрапила. Вона телефонувала доньці і зятю, а ті не відповідали. Коли навідалася до їхньої оселі, з онуками балакала через зачинені двері, питалася, чи вони там не голодні. Максим дверей їй не відчиняв, мотивуючи це тим, що батьки зачинили його з братиком, а самі пішли. Ще тоді бабуся чітко чула маленького Андрійка, він був живий!

Потім туди поїхала й інша бабуся – Ніна – матір Олександра.

– Син 4 дні не відповідав на телефонні дзвінки, тому я одразу здогадалася, що з ним щось трапилося. Я поїхала туди, визвала поліцію, і вони вибили двері. Тіла дорослих були на кухні, а малий лежав у кімнаті. Максима затримали вночі правоохоронці на вулиці, він втікав від них. Я його  бачила – у нього були порізані руки. Але не говорила, бо його забрали в СІЗО, – розповідає вона.

Що ж стало причиною того, що дитина так зненавиділа найрідніших? За словами бабусі Наталії Микитюк,  стосунки у Максима з батьком були поганими. Нібито хлопець постійно жалівся їй, що батько напивається і починає придиратися до матері. Б'є її і його постійно. Максим не міг терпіти цих скандалів, тому часто йшов до неї – своєї бабусі. Одного разу він навіть сказав їй: «Я вже не можу. Я напевно їх вб'ю».

Однокласник Максима, якому він і зізнався у скоєному, розповідає, що  хлопець останнім часом був дуже замкнений, а в синяках він ходив уже давно, проте ніколи не зізнавався, що це його б'є батько. Проте він сам чув з телефонних розмов, що батько  спілкувався з ним лише матом і завжди несамовито кричав, кричав.

 «Щоб ти розумів, у мене батьки – колишні наркомани, плюс ще в «дурці» лежали. І на тверезу теж бувало ні з чого били мене, типу: чому ліжко не застелив? Били мене з кулака в «дихало». Я просив їх, щоб відмовилися від мене. Але нічого. Все життя знущалися наді мною. Я терпів, терпів, і все. Терпінню прийшов кінець». Це продовження того ж самого зізнання Максима після скоєного.  Розмова почалася між ними з простого: «Як справи?» Потім Максим сказав, що в нього трапилося горе. І почав розповідати. Нібито він був на кухні і готував собі чай. В той момент зайшов батько з ножем і хотів його зарізати. Максим оборонявся, хотів забрати ніж, але потім з кишені вийняв свій ніж…  Каже, поліції він не визивав, бо вона все одно не приїжджала, адже батько мав довідку з психлікарні.

Давав молодшому брату «шанс», але той ним «не скористався»

«В мене ще ж 8-річний брат вдома. Трясця твоїй матері, я просто шокований. У мене реально вже немає сил, щоб нервуватися. У мене немає страху. У мене взагалі почуттів ніяких немає», – продовжував «виливати душу» у голосових повідомленнях підліток. І разом з тим, він уже думав, яке законне покарання понесе за свій вчинок, і озвучував це однокласнику: «Я дивився в інтернеті, від 2 до 5 років мені світить. Але в 16 років знайти адвоката нереально. По -перше, потрібно гроші мати, бо ж державного знайти дуже важко».

При цьому голос підлітка до жаху холодний і спокійний. У ньому ні на хвильку не прослуховується каяття...

Власне уже є офіційні документи з датами, коли були вбиті рідні підлітка. 23 квітня – матір Оксана і батько Олександр. А 8-річний Максимко – 25 квітня. Братика він вбив за 2 доби. Себто дитина ще 2 доби  провела у дикому страху разом з мертвими батьками, а потім її чекала  їхня участь. Своє рішення вбити сім?ю 16-річний Максим Сумін пояснив оперативникам тим, що його перемкнуло. За його словами, після вбивства батька і матері він не знав, що робити далі, а молодшому брату давав останній шанс, але той ним не скористався.

Після зізнання у потрійному вбивстві Максима підтримали батьки його однокласників. Вони не тільки винайняли адвоката за власні кошти, а й запевняють, що у трагедії винні правоохоронці та чиновники, які заплющували очі на насильство в родині. Мовляв, Максим понад 18 разів на місяць телефонував у поліцію, проте вони навіть не приїжджали на виклик.

Яке ж покарання може понести підліток за розправу над батьками і братиком? За словами адвокатів, оскільки він неповнолітній, пожиттєве йому точно не призначать, максимально, що йому загрожує, від 10 – 15 років. А якщо його визнають неосудним, то присудять йому примусові заходи медичного характеру…

Ірина Бура

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія, поліція, вбивство
В тему

Останні матеріали