Життя

Незаміжня жінка всиновила трьох сиріт  і знайшла своє кохання

Незаміжня жінка всиновила трьох сиріт  і знайшла своє кохання

Незаміжня жінка Олена Яковлева-Чигрин, яка родом із Донецька, вирішила стати матір’ю прийомної дитини у 2012 році.

Потім жінка всиновила ще двох діточок: брата й сестричку. Уже в статусі багатодітної їй довелося покинути рідне місто і будинок через війну. На усиновлення одиноку жінку надихнули її куми – вони взяли собі маля із Дитбудинку. Тоді Олена сказала собі: «Я теж хочу, але не маленьке, а щоб було років трьох-чотирьох», — йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Жінка уже була в літах, а так хотілося відчути радість материнства, мати власну сім’ю. 2012-го їй зателефонували зі служби і сказали, що є дівчинка, можна приїжджати на знайомство з нею.

Нині 12-річна Даринка пригадує, перед першою зустріччю з майбутньою мамою всю ніч не могла заснути. Олену ж знайомство з дівчинкою шокувало, дитині було майже 4 роки, але вона практично не розмовляла. Як виявилося, рідні залишили дитину у півторарічному віці, її перекидали з лікарні в лікарню, оскільки вона постійно хворіла. Даринка абсолютно нікому не була потрібною. Більше того, дівчинка отримала важку психологічну травму, і попри те, що вона вже 7 років живе у новій сім’ї з мамою Оленою, все одно потребує занять із психологом.

Одинока і без чоловіка стала багатодітною

Одного разу Даринка попросила свою маму братика і сестричку, сказала, що не хоче бути сама, хоче мати з ким гратися. Так Олена наважилася взяти ще діток. Зовсім швидко у їхній сім’ї з’явились Анатолій та Вікторія. Діти були у жахливому стані. Зуби чорні-чорні. А запах – наче дитина вже гниє. Вони обоє були залякані та занедбані. Віка у 6 років важила менше, ніж 12 кілограмів, та перенесла аж 5 операцій!

Толик не знав елементарних речей – не розбирався у кольорах, не називав частин тіла. Перші роки життя родини були важкими. Між дітьми часто виникали сутички і непорозуміння, а Дарина навіть говорила мамі, аби вона відвезла Толика і Віку назад у Дитячий будинок. Тоді Олена садовила усіх разом і довго та терпеливо пояснювала, що вони рідні, що вони мають одне одного любити і поважати, що це все процес, над яким потрібно працювати.

5 січня 2014 року, згідно з рішенням суду, Олена стала багатодітною мамою. А вже через місяць на Донбасі почались заворушення.

– Коли почалися постріли, мені подзвонили з садочка і сказали чимшвидше забрати дітей. Я боялася, щоб встигнути. Бо ж куля не вибирає, – розповідає Олена.

 

Зустріла свого Героя, який став батьком її дітям

Коли війна на Донбасі набирала обертів, сім’я залишила будинок у Донецьку і переїхала спершу в Селидове. 4 місяці вони мешкали в квартирі, в якій з комунальних послуг було лише світло. Потім переїхали у Бердянськ, де спочатку жили в піонерському таборі. Опісля їм дала прихисток церква християн-п’ятидесятників, і останньою точкою став Київ, бо робота Олени та її офіс переїхав туди.

У столиці багатодітна мама зустріла своє кохання. Свого чоловіка вона називає героєм, адже він пройшов Майдан, воював добровольцем на Сході. Чоловік, маючи власних двох дітей, взяв її з трьома.

Нині Олена консультує сім’ї, які наважуються на усиновлення дітей. А Дарина, Толик та Віка із мамою беруть участь в благодійних проєктах та допомагають одноліткам із прифронтової зони.

– Якщо ви хочете просто побавитись, типу, зможу чи не зможу, то краще не беріть! Дитина не кошеня, і, коли чую історії розусиновлення, мене це вбиває. Треба йти на цей крок вже з виваженим рішенням, – каже багатодітна мама.

А поміж тим ще кілька років тому зовсім чужі, а нині «рідні» братик і сестрички стоять одне за одного горою і не дають одне одного образити. А мама і тато – їхній надійний тил…

Ірина Бура

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ! 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Долі, кохання
В тему