Життя

Макс Барських – егоїст у коханні, боїться дітей і має проблеми зі сном

Макс Барських – егоїст у коханні, боїться дітей і має проблеми зі сном

Коли 8 березня 1990-го на світ з’явився Микола Бортник, він став найкращим подарунком для мами, тата та старших брата і сестри.

А через 20 років маленький Коля виріс у співака Макса Барських, і кожен його вихід на сцену став подарунком для мільйонів шанувальниць, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

 

Мама хотіла, щоб став художником

У дитинстві Максу Барських (він тоді ще був Миколою Бортником) сказали, що в нього немає ні слуху, ні голосу. Тож мама віддала сина в художню школу міста Херсона, де мешкала сім’я (батько залишив дружину і трьох дітей, коли Колі було 11-ть). Але хлопець обожнював музику, переглядав кліпи, повторював рухи зіркових співаків. Іще зі школи пробував писати музику, хоча не знав нотної грамоти. А потім пішов напролом: переїхав до столиці, закінчив Київську академію естрадного та циркового мистецтва, де опанував фах «естрадний вокал». У 18 років уперше взяв участь у телевізійному шоу «Фабрика зірок 2». Іще через 2 роки (тобто 2010-го) був визнаний найкращим українським артистом за версією MTV EuropeMusicAwards. А далі творчі премії посипалися на Макса Барських, як із рогу достатку.

– Перший свій концерт на теренах ЄС пам’ятаю досі, – розповів музикант в інтерв’ю журналістові Славі Дьоміну. – Це було в Ризі. Після концерту ми виступили в нічному клубі для 300 глядачів. Тепер у країнах Балтії ми збираємо багатотисячні зали.

Таллінн, столиця Естонії, теж стала знаковим містом. Адже саме там, відігравши концерт, артист вирішив абстрагуватися від суєти і… написав пісню «Тумани».

– Тоді мені здалося, що вона надто банальна і не варта уваги. Та щойно виконав пробну версію, як усі ахнули (продюсером Макса є Алан Бадоєв, – авт.), – пригадує артист історію створення композиції, яка після прем’єри 2016-го оголила чи не всі хіт-паради України та близького зарубіжжя.

 

«Та ви знаєте, хто я?!!» не кричав

Коли на початку сольної кар’єри Макс Барських роздавав інтерв’ю, створював враження легкого на підйом веселуна і балагура. А нині, відповідаючи на запитання журналістів, 30-річний артист зберігає серйозність і демонструє філософське осмислення світу.

– Не скажу, що я кардинально змінився. Дитина в мені ще живе. В компанії найближчих людей люблю жартувати. Але є певні теми, у яких я завжди залишаюся серйозним, – приміром робота, – розповідає про себе артист.

За словами Макса Барських, він не страждає зірковою хворобою. Під час гастролей не вимагає для себе привілейованих умов («бо ж я зірка!») Людей, із якими працює, вважає своєю сім’єю.

– Коли в нас насичений графік гастролей, час розписаний майже щохвилинно: ввечері приїжджаємо в одне місто, переночували, виступили і відразу переїжджаємо в наступне місто, де переночували, виступили, переїхали далі, – розповідає Макс Барських. – Такий режим допомагає і відпочити з дороги, і погуляти містом, і відчути енергетику (артист дуже відчуває ауру людей, – авт.), і навіть походити по магазинах та щось собі купити.

Гуляючи вулицями міст, Макс Барських любить, коли його впізнають, просять автограф. Та коли щось стається не так, як би хотілося, то ніколи не кричить «Та ви знаєте, хто я?!!!» Бо вважає це дурним тоном. Та й сам не надто вибагливий. Раніше обов’язковою умовою для організаторів концерту була згущонка. Віднедавна і вона «відпала»: Макс замінив її на свіжі фрукти.

Щодо алкоголю, то ним теж не зловживає. Єдиний виняток – коли «барахлять» голосові зв’язки перед виступом.

– Тоді змішую теплу воду, трошки коньяку, мед та свіжовичавлений сік лимона, – ділиться рецептом. – А в іншому перед виходом на сцену не хвилююся. Хіба трошки нервую, коли на концерті ведеться зйомка і треба контролювати не лише спів, танці, а й своє перебування в потрібних точках на сцені.

 

Замість спорту обирає сон

До карантину режим роботи Макса Барських був дуже напруженим. Приміром, під час туру «Тумани» співак дав близько 200 концертів!

– Щоразу під час виступу в мене виділяється стільки адреналіну, що організм тримається в напрузі ще годину-другу після концерту. Тому, щоб заснути, часом доводиться приймати спеціальні вітаміни для заспокоєння нервової системи, – розповів артист. Від постійних переїздів, емоційного та фізичного виснаження Макс Барських, був період, «конкретно розрядився». Не мав натхнення для створення нових пісень. А тому торік влаштував собі певне затишшя.

Зачепивши тему роботи, артист зізнається: як керівник – достатньо м’який, не любить тиснути на людей:

– Якщо казати образно, то у своїй команді я більше хороший поліцейський, ніж поганий. Але так само, як мій продюсер Алан Бадоєв, хочу, щоб люди в моїй команді на сто відсотків віддавалися роботі.

Щодо спорту, то співак вважає за краще поспати додаткових пару годин, аніж піти до спортзалу. А от гроші, які заробляє, переважно вкладає у… Макса Барських. Приміром, останній із кліпів коштував 180 тисяч доларів. Окрім творчості, інвестує також у нерухомість: купив дві квартири в Києві. Чимало витрачає на шопінг: до десяти тисяч доларів на місяців. Але найбільш комфортно почувається в Лос-Анджелесі. Щоправда, житло там поки не придбав, бо у Штатах великі податки на нерухомість.

– Життя в Америці – повна протилежність до життя в Європі. У Лос-Анджелесі, приміром, місто поділене на мікрорайони і, щоб дістатися з одного місця в інше, доводиться 80 відсотків свого часу проводити за кермом. Але мені все одно там подобається, – каже артист.

Можливо, мегаполіс до вподоби Максу Барських тому, що там найлегше загубитися? Адже артист – інтроверт, тобто в житті поза сценою він замкнутий.

–  Так, я люблю самотність. Люблю багато думати, в тому числі на декілька кроків уперед. Люблю сам мандрувати. У мене ніколи не було бажання стати популярним та відомим. Просто я дуже люблю робити музику, через неї проявляти свої емоції. І коли опиняюся на сцені, повністю відкриваюся, – зізнався артист.

 

У любовних стосунках був егоїстом

Про особисті стосунки Макс Барських розповідає: його популярність допомогла відсіяти ненадійних людей, а друзі пізналися не так у біді, як у радості. Бо тільки вони здатні не заздрити, а щиро порадіти успіхам і славі.

На запитання «Чи кохав ти по-справжньому?», Макс Барських не став приховувати правди і відповів:

– У мене були різні історії. І частина з них стала основою для пісень. Проте, аналізуючи минуле, я думаю, що ніколи по-справжньому не кохав, – зізнався артист. – Раніше я вважав, що не буває взаємної любові і що у стосунках є той, хто любить, і той, хто дозволяє любити. Я поводився вкрай егоїстично, зверхньо щодо своєї половинки. В результаті я опустився на самісіньке емоційно дно. Відчув, як буває в такі моменти. І навіть радий, що й цей період був у мене. Адже без чорного неможливо пізнати білого. Тепер я зробив свій вибір у бік яскравого та світлого.

А от про сім’ю каже: створить її лише тоді, коли досягне максимуму у творчості. Бо зараз навіть має труднощі у спілкуванні з дітьми, не знає, як це:

– Буває, що соромлюся розмовляти з дітьми, які приходять до мене на концерти чи на автограф-сесію. Бо що їм казати? Як поводитись? Добре, хоч маю хорошого вчителя – племінницю, яку дуже люблю.

Попри молодий вік, Макс Барських психологічно значно старший і почувається, ніби йому вже 40 чи аж 50 років.

– Відчуття дорослості в мене виникло ще у шкільні роки. Вже тоді я по-іншому, ніж мої ровесники, сприймав життя. А за останні 10 років, відколи в шоубізі, фактично прожив нове життя. Воно подарувало багато досвіду: життєвого, емоційного, духовного. І тепер я намагаюся збагнути, що таке щастя.

Ніна Грицюк

 БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: шоу-бізнес, культура
В тему

Останні матеріали