Життя

Зробив дитину 14-річній школярці, а потім сказав «Я тебе не знаю»

Зробив дитину 14-річній школярці, а потім сказав «Я тебе не знаю»
Катерина Сокач

14-річна Катерина Сокач з Київщини ось-ось має стати мамою. Дев'ятикласниця у відчаї, адже переконана, що її дитя хочуть забрати одразу після народження, оскільки вона проживає у будинку, який без перебільшення можна назвати хлівом – елементарних умов, навіть світла, там немає.

Ймовірний батько дитини – 19-річний Максим Ворожко – допомагати їй також не збирається, а своє батьківство категорично заперечує, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Пологи мають бути вже у кінці січня. Після того, як органи опіки дізналися про вагітність 14-річної Катерини, одразу висунули претензії її батькам щодо неналежного виховання доньки. Між тим 44-річна Людмила, матір Катерини, вважає, що її донька має повне право виховувати власну дитину. Жінка підтверджує, в них дійсно немає відповідних умов проживання для маляти, однак обіцяє разом зі своїм чоловіком привести у будинку все до ладу.

– Я була шокована, як взнала, що вона вагітна. Я розумію, перше кохання її таке. Донька мені зізналася, що вагітна, коли термін уже був  2,5 місяця. Їй наші соціальні служби казали, щоб вона робила аборт, – розповідає Людмила.

Матір Катерини
Матір Катерини

Імовірний батько дитини – 19-річний Максим Ворожко – як тільки дізнався про вагітність дівчини, одразу розірвав з нею стосунки.

Більше того, своє батьківство Максим категорично заперечує і запевняє, що дівчина «гуляла з кількома хлопцями».

– З першого дня, як ми познайомилися, вона нав'язувалася мені. Одного вечора, коли я вдома відпочивав з друзями, ми пили пиво, вона сама прийшла до мене і запропонувала переспати. Я їй відмовив, але потім, мабуть, пиво дало у голову… – виправдовується хлопець.

Запевняє: секс у них був лише раз – того вечора. Каже, це не його дитина, але якщо ДНК підтвердить протилежне – готовий виховувати маля.

Між тим сама дівчина запевняє, Максим дав їй гроші на аборт, тож уже цим він визнав, що є батьком дитини.

– Ми з Максимом знайомі вже 2 роки, рік як зустрічаємося. Ми познайомилися на річці, коли купалися.  Потім ми весь час проводили разом. Коли я сказала йому, що вагітна, він відвернувся від мене і сказав, що не знає мене, – додає вона.

Катерина Сокач
Катерина Сокач

І, попри це, вагітна помалу готується до пологів, уже має візочок, правда, літній, збирає для дитинки іграшки, речі.

Директорка школи, де навчається Катерина, – Тетяна Бучок, дівчинку характеризує позитивно, як старанну і хазяйновиту. Каже, її саму потрібно було вилучати з таких умов проживання. Жінка розповіла, що сім'я певний час жила в нормальних умовах у будинку родичів, однак за несплату квартплати вони її звідти просто вигнали.

Тоді родина самовільно поселилася у… порожньому будинку в селі, куди вже давно не навідується господар. Хата занедбана і без умов. За саму Людмилу директорка школи розповідає, що вона велика трудяга, але до першої зарплати. Тільки-но з'являються гроші, пиятики в хаті не вщухають.

– Дитина в них просто недолюблена. Вона не любові шукала у того хлопця, а елементарної уваги, якої їй завжди бракувало, – каже Тетяна Бучок та додає, що у школі уже готують речі для новонародженого малюка. Всі діти підтримують Катерину, ніхто не насміхається і, тим більше, не ображає її. 

Директор сільського центру для дітей, сім'ї та молоді Любов Широкоступ підтверджує, що сім'я перебуває на обліку з 2013 року. Батьки ведуть неналежний спосіб життя. Батько і мати неодноразово лікувалися від алкозалежності. Новонароджену дитину, за її словами, потрібно вилучати, і підтверджує свої слова все тим же – відсутністю умов для її проживання.

Сама Катя каже, що хоче, щоб її забрали у якийсь центр матері і дитини, аби вона мала змогу бути зі своїм малям і щоб їх не розлучали. Для цього дівчина навіть звернулася в передачу «Стосується кожного» на «Інтері». Там їй запропонували поїхати до Київського центру «Мати і дитина разом», де вона зможе бути до виповнення дитині 1,5 року.А коли Катерина побачила, які там прекрасні умови – власна простора кімната, ліжечко для неї і малюка, пеленальний столик і комод для речей, просто не тямилась від щастя.

Аж не віриться, що 14-річна дівчина може настільки бути психологічно зрілою і готовою відповідати за життя своєї дитинки. А, можливо, саме в ній вона бачить те джерело любові, якого вона ніколи не мала і не знала у родині своїх батьків? До слова, уже точно відомо, на кого чекає молода породілля – на донечку.

А Максим… Як мінімум, йому загрожує кримінальна відповідальність за інтимні стосунки з неповнолітньою.

Ірина Бура

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вагітність, діти
В тему