Життя

Українська модель пройшла військовий вишкіл і здобула берет морського піхотинця

Українська модель пройшла військовий вишкіл і здобула берет морського піхотинця

У дитинстві Настя Горбенко дуже любила фільм «Гардемарини, вперед!» Дівчина була захоплена шквалом «кіношних» емоцій, що вирували довкола красуні Анастасії та закоханих у неї чоловіків, для котрих честь мундира була важливіша навіть за почуття до жінки.

Проте 14-річна Настя навіть подумати не могла, що мине небагато часу і вона сама опиниться поруч із такими ж відважними чоловіками. Тільки для них «понад усе» буде не російський цар, а Україна, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Про погони навіть не мріяла

До недавнього часу Анастасія Горбенко з Черкас була тендітною дівчинкою без будь-яких, як здавалося, проблисків мужності (хоча військові, як зізналася, їй завжди подобалися). Аби вроджену жіночність, ідеальну фігуру та миловидне личко використовувати для професійного росту, дівчина займалася модельним бізнесом, виступала на подіумах (причому вигляд мала справді ефектний!).

Та якось батько Насті зробив несподівану пропозицію – взяти участь у військовому вишколі, що мав улітку відбутися неподалік прифронтового Маріуполя.

– На той час (а це було 2017-го) мій тато вже два роки допомагав бійцям АТО: як стоматолог безплатно лікував військовим зуби, – розповіла 16-річна Настя. – Коли я почула про військовий вишкіл, не мала жодного бажання випробувати свої сили. Але тато взяв мене на «слабо». Я вирішила довести йому та собі, що зможу. І під час вишколу мені так сподобалося перебувати поруч із мужніми людьми, бігати з автоматом, пересуватись на бойовій машині піхоти, що, коли повернулася в рідне місто, записалася до Черкаського клубу моряків, де діє гурток морської піхоти.

Стала кращою навіть серед юнаків

Як уже потім зізналися викладачі клубу, вони скептично поставилися до того, що миловидне дівча модельної зовнішності прийшло займатися стрільбою, військовою та саперною справою.

Та невдовзі у клубі переконалися: за тендітною зовнішністю ховається іще той боєць! Тож минулого літа серед 40 учнів клубу лише трьох запросили до військового табору для отримання берета морського піхотинця, і серед цих трьох виявилася 16-річна Анастасія Горбенко.

– Здати «на берет» нас приїхало одинадцятеро (брали участь підлітки з різних міст України), із яких лише двоє – дівчата, – розповіла Настя. – Випробування нам дісталися справді непрості. Спершу ми пересувалися в групах, вправлялися зі стрільби на полігоні. А потім мали пройти 30-кілометровий марш-кидок, під час якого брели по шию у воді в повній амуніції, після того за неймовірної спеки бігли мокрі, потім заходили в болото і несли дуже важку колоду верби, а в кінці ми мали «взяти» вершину, на якій стояли досвідчені морпіхи і фахово скидали нас із тієї вершини.

Фото з фейсбук-сторінки Анастасії Горбенко

Фото з фейсбук-сторінки Анастасії Горбенко

Проте дівчина не те що не розплакалася – мужньо здолала всі випробування і таки отримала за це найвищу нагороду – берет морського піхотинця.

Ровесники не розуміють: ну і що?

– Я знала, що пройти таку смугу випробувань вдається навіть не всім дорослим. Однак спочатку я навіть не збагнула вагомості цієї події. Усвідомила її значимість десь аж через місяць, – зізналася дівчина.

На запитання, як ставляться рідні та друзі до такого «не дівчачого» захоплення, Анастасія каже: тато нею пишається, а от однокласники (Настя навчається в 11-му класі) не всі розуміють.

Утім дівчина не надто переймається думкою ровесників. Навпаки! Якщо донедавна мріяла про кар'єру моделі, то тепер планує вступати до військового вишу, аби стати офіцером. Адже дівчина власним прикладом продемонструвала: мужність і краса – речі сумісні, а військові берці дуже легко замінюються на сукню та високі підбори, коли береш участь у військовому балу.

Ксенія Покровська

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Долі, жінки
В тему