Життя

Дівчина без рук малює, тримаючи пензлик у роті, і мріє побачити Париж

Дівчина без рук малює, тримаючи пензлик у роті, і мріє побачити Париж
Уляна Белей

Історія Уляни Белей дійсно вражає – дівчина, в якої недорозвинуті кінцівки, створює чудові картини. А також пише, користується мобільним телефоном, планшетом, ноутбуком. Незважаючи на непросту долю, 27-річна Улянка – велика оптимістка і мрійниця.

Дівчинка народилася в Івано-Франківську. У неї недорозвинені кінцівки, і, мабуть, саме тому батьки залишили її в Будинку дитини, звідки вона потрапила до Залучанського дитячого будинку-інтернату. В дитинстві вона дуже чекала, що ось-ось відчиняться двері і по неї прийдуть батьки. Однак дива не сталося, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

– Коли мені було 10 років, я почала малювати, – розповідає дівчина. – Брала пензлик до рота і виводила квіточки, листочки, дерева, небо. Спершу було дуже важко, але кожен новий успіх додавав бажання малювати ще і ще. Особливо люблю малювати пейзажі, квіти, море.

Нині дівчина перебуває в Будинку сиріт із інвалідністю «Оселя Віри, Надії та Любові».

– Мені тут дуже добре, – каже вона. – Фахівці про нас піклуються, навчають та підтримують. Я щиро дякую їм за це.

Тим часом Василь Футенко, волонтер-директор БФ «Українська благодійна мережа», зазначає, що дівчина, попри негаразди зі здоров'ям, – оптимістка і вміє досягати поставленої мети.

– Довгий час вона мріяла побувати у Львові, – розповідає пан Василь. – Мрія здійснилася – і Уляна отримала масу позитивних емоцій від цієї мандрівки. Також якось у дитбудинок, де жила Улянка, завітала пані з Німеччини і так вподобала дівчину, що запросила її на тиждень до себе в гості. Улянка розповідала, що в іншій країні її найдужче вразило, що повсюди облаштовані пандуси, навіть в автобусах. А ще запам'яталися смачні німецькі ковбаски. Новим гостинним німецьким друзям Уляна подарувала один зі своїх найкрасивіших малюнків, де зображені мальви.

Уляна Белей
Уляна Белей

Тепер вона мріє про подорож до Парижа. І багато працює: вона намалювала вже понад сотню картин, стала переможцем багатьох мистецьких конкурсів. Причому як всеукраїнських, так і міжнародних. Її картини завжди яскраві і несуть чудовий позитивний заряд.

На жаль, вона доволі хвороблива, і коли застуджується, то через нежить не може працювати. Бо ж доводиться ротом і дихати, і малювати. У вільний час Уляна любить складати картини з пазлів. Причому, вибирає найскладніші варіанти. А ще вона мріє стати на ноги, бо ж пересувається на інвалідному візку. Каже, що їй одного дня навіть наснилося, що вона ходить. Сучасна медицина здатна допомогти їй, проте це коштує чималих грошей.

Тому всі, хто бажає допомогти Уляні, можуть перерахувати кошти на рахунок «ПриватБанку» 5169 3324 0543 6935. У коментарі (призначенні) платежу просимо зазначити «Благодійна допомога на потребу № 37-16 – допомога творчості сиріт з інвалідністю».

Ксенія Фірковська

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Долі, благодійність
В тему