Життя

Вишивання зцілює жінок

Вишивання зцілює жінок

Дій активно!

Вишитий одяг, картини, рушники та серветки Марини Ясиневич милують око поціновувачів не лише в Україні, але й далеко за її межами. Бо вони неймовірно ніжні та оригінальні.

«Пригадую, дитиною була якось на ринку і побачила, як у маленькому чемодані продавали нитки для вишивання і вже готові вишивки, – розповідає жителька міста Новограда-Волинського, що на Житомирщині, Марина Ясиневич. – Які ж неймовірні вони були! Мабуть, саме тоді моя душа і потягнулася до цієї краси (хоча вишивати я почала не відразу).

З часом я набула власних секретів. Нині залюбки ділюся ними з іншими майстринями. Зустрічаючись, ми запалюємо воскову свічку, налаштовуємося на роботу. До речі, під час роботи потрібні тиша і спокій, ніякого увімкненого телевізора чи програвача. Навіть думки і ті мають бути чистими та світлими. Адже все це падає на полотно людині, яка носитиме вишиванку. До речі, давно зауважила, що під час вишивання жінки дуже змінюються – погляд стає лагідно-замріяний, розмова – легкою і приємною. Вчені дослідили, що жінки, які займаються рукоділлям, отримують зцілювальний ефект від улюбленого заняття. Та й мій чоловік не раз казав, що зауважив: коли я працюю, то від мене наче йде світло радості і позитиву. Дуже приємно, що старша донечка також захоплюється вишиванням, залюбки займається і плетінням. Та й менші залюбки граються з нитками».

Олеся Антоненко

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Життя, Україна, вишиванка, житомир
В тему