Життя

Тибетські ліки від раку тепер вирощують і в Україні

Тибетські ліки від раку тепер вирощують і в Україні

Живи позитивно!

Панацея для хворих на діабет, цілюща при ожирінні, авітамінозі, недокрів’ї, атеросклерозі, як профілактика розвитку подагри, ревматизму, поліартриту – ця цілюща рослина може допомогти при лікуванні багатьох хвороб.

А ще скорцонера призупиняє ріст онкологічних пухлин, у багатьох випадках протидіє виникненню метастаз. А ще сприяє виведенню з організму радіоактивних елементів.

Як основа для приготування лікарських препаратів скорцонера використовується давно, особливо в китайській і тибетській медицині, де її вважають мало не аналогом знаменитого женьшеню. Є відомості, що тибетські монахи використовують його при приготуванні протиракових препаратів.

На жаль, незважаючи на такі унікальні лікувальні якості, про скорцонеру мало хто знає. Виправити це рекомендує лiкар-психолог і сексопатолог, травознай і фітотерапевт харків’янин Євген Олександрович Миронов.

– Євгене Олександровичу, розкажіть докладніше про скорцонеру…

– На нашій планеті існують 170 сортів скорцонери. Ця рослина ще з часів Македонського була делікатесом і подавалася до царського столу. А тибетські лами зберігали таємницю лікування хвороб скорцонерою під сімома печатками.

Я вирощую в кулінарних і лікувальних цілях цю рослину більше ніж 20 років. На основі своєї практики переконався в хороших результатах лікування різних захворювань корінням і листям скорцонери.

– Чим корисна ця рослина?

–  У рослини, крім вітамінів В1, В2, В6, Е, С, К, є ще магній, цинк, залізо, натрій. Вони входять до складу багатьох каталізаторів, що регулюють обмінні процеси в організмі, нормалізують кислотно-лужний баланс. Лікування скорцонерою дає такий же ефект, як при використанні «Есенціале» або «Гепабене». Природний цинк необхідний для повноцінної роботи передміхурової залози, яку лікарі називають «другим серцем» чоловіків.

Також корисні речовини у цій рослині зміцнюють серцевий м’яз і знижують артеріальний тиск, сповільнюють ріст ракових клітин, розчиняють деякі різновиди каменів у нирках і жовчному міхурі. У коренеплодах рослини містяться від 19 до 20% інсуліну, який ефективно знижує рівень цукру в крові.

У народній медицині скорцонера протягом багатьох століть застосовувалася для лікування цукрового діабету. Всього в ній виділені понад 100 біологічно активних речовин.

Їхня сукупність стабілізує імунну систему, сприяє ефективнішому витрачанню резервної енергії людини, що уповільнює старіння організму. Всім відомий феномен довгожительства гірських народів Кавказу, а чому ж ми, українці, гірші?!

– Скорцонеру можна вирощувати на власному городі?

– Так, безперечно. Агротехніка вирощування скорцонери мало відрізняється від вирощування звичайної моркви. Насіння висівають в кінці квітня – початку травня, щоб отримати зрілі коріння у вересні-жовтні, тобто вегетативний період становить 140 – 150 днів. Якщо посадити насіння скорцонери в липні-серпні, то в цьому випадку урожай коренів і насіння буде на наступний рік. Глибина загортання в землю – 1,5 – 2 см. Відстань в ряду між рослинами – 6 – 8 см, а між рядами – 30 – 35 см. Рослина морозостійка, витримує зниження температури до -40 градусів.

Звичайно ж, скорцонерою вилікувати всі хвороби неможливо. Але, вирощуючи її на своїй ділянці, ви завжди будете мати під рукою ефективну «швидку допомогу», яка в будь-який момент зможе підтримати здоров’я, а в окремих випадках і врятувати ваше життя.

– А які страви можна готувати з цієї рослини?

– Унікальність кореня, про який я говорю, полягає в тому, що, вживаючи його як звичайну їжу (смак лісового або волоського горіха), людина поступово оздоровлює свій організм, отримуючи при цьому високоякісне, смачне і дуже дешеве харчування. Рослина ця за своїми поживними властивостями певною мірою здатна замінювати собою рибні та м’ясні страви, а так само і гриби.

Суп зі скорцонери

Коренеплоди очистити, нарізати шматочками і варити до м’якості в підсоленій воді або бульйоні. Половину їх вийняти, перетерти через сито і покласти назад у каструлю. Додати зелень петрушки, жовток і трохи сметани. Перед подачею на стіл заправити олією.

Салат зі свіжих коренеплодів

Коренеплоди скорцонери і моркви (1:1) вимити, натерти на крупній тертці «соломкою», скропити соком лимона, посолити, додати зелень, заправити за бажанням олією, сметаною або майонезом.

Скорцонера під маринадом

700 г скорцонери, 250 мл овочевого бульйону, 3 ст. ложки апельсинового соку, 1 ч. ложка лимонного соку, 4 ст. ложки оливкової олії, 2 ч. ложки приправи карі, пучок зеленої цибулі, мелений білий перець.

Добре промити скорцонеру, покласти в солону воду у велику каструлю і довести до кипіння. Якщо окремі корінці занадто довгі для каструлі, їх можна порізати навпіл. Вибирайте корінці по можливості однієї товщини, щоб вони були однаково м’якими в готовому вигляді. Після того, як скорцонера скипіла, далі її необхідно варити на повільному вогні до готовності. Залежно від товщини корінців це може зайняти від 5 до 10 хвилин. Потім злити воду, остудити холодною водою і зняти шкірку. Викласти на блюдо.

В овочевий бульйон додати сік цитрусових, порошок карі та оливкову олію. Полийте цей маринад на скорцонеру і залиште настоюватися під кришкою на три години.

Для сервіровки дістаньте скорцонеру з маринаду, посоліть, поперчіть і посипте зеленою цибулею. Як гарнір рекомендується печена картопля.

– А де можна придбати насіння скорцонери?

– Насіння цієї рослини (сорт стрельнянська, виведений спеціально для лікування учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС) у мене є, і я готовий запропонувати його читачам. Відповідаю на всі листи. Вкладений конверт із чітко підписаною зворотною адресою необхідний.

Моя адреса: 61100, м. Харків-100, вул. Танкопія, буд. 8, кв. 69. Тел.: 0572980014, 0987482349, 0992813439.

Ірина Белоцька

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Життя, Україна, суспільство, онкологія, ліки, харків
В тему