Відео

За яких умов в Україні скасують карантин, - МОЗ

За яких умов в Україні скасують карантин, - МОЗ

В Україні зможуть скасувати карантинні обмеження лише якщо 70% українців про вакцинуються. Країни Європи такого показника досягли за 4-5 місяців.

Наша держава за цими темпами відстає, констатував міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Про це він заявив в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера".

На сьогодні повний курс щеплень проти коронавірусу пройшли більш ніж 16% дорослих українців, а якщо рахувати за кількістю населення, що перебуває на всій території країни, то йдеться про 30% імунізованих.

"Це мало. Нам потрібно щонайменше 70%, щоб ми могли з перспективою дивитися на проходження будь-якої хвилі коронавірусу й будь-якого зростання захворюваності. Що потрібно зробити? Просто прийти й вакцинуватися", – пояснив глава МОЗ.

Він заявив, що фахівці "говоритимуть і переконуватимуть" людей проходити імунізацію, щоб через трохи менш ніж пів року досягти зазначеного показника. Це серед іншого передбачає і реалізацію ухваленого Кабміном розпорядження про обов’язкові щеплення для представників певних професій.

"Країни європейського регіону, які почали вакцинацію раніше, за 4-5 місяців дійшли до порога 70%. Всі інші підсилюють роль держави, втручання для того, щоб збільшити кількість вакцинованих серед 30%, які не хочуть або бояться. Ця статистика підтверджує, що 70% українців буде вакциновано від коронавірусу. Далі будемо переконувати і говорити", – висловився Ляшко.

Міністр заявив, що Україна просто повинна досягти цієї мети. І саме тоді можна буде скасовувати карантинні обмеження, як це зробили в Британії, Данії й скандинавських країнах.

"В останніх уже скасовують маски в транспорті, тому що відсоток вакцинації сягає понад 75%", – наголосив він.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, вакцинація, щеплення, карантин
В тему