Відео

Зеленський визнав, що мав офшори, але гроші не відмивав

Зеленський визнав, що мав офшори, але гроші не відмивав

Президент Володимир Зеленський заявив, що розслідування "Слідство.Інфо" за матеріалами Pandora Papers про офшори, які використовував Зеленський і його соратники, не містить нічого нового, і запевнив, що не займався відмиванням грошей.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю телеканалу ICTV.

Він не став заперечувати, що в 2012 році використовував офшорні компанії та пояснив це, як і раніше коментували в Офісі президента, тиском на бізнес у той час.

«За часів пана Януковича тоді всі структуризували свій бізнес, особливо бізнес, пов'язаний з телебаченням, зі ЗМІ. Всі канали мали компанії за кордоном, абсолютно всі. Тому що це була можливість, щоб на тебе політика не впливала. У "Квартала 95" була сатира, на яку всі тиснули, всі хотіли впливати. Податкова ходила до нас якщо не щодня, то щотижнево, і для таких речей було… називалося "структурування бізнесу" студії "Квартал 95". Відкривались компанії за кордоном, окрім тих багатьох компаній, які були на території України. Особисто я без бюджетів, без держави побудував бізнес в Україні з нуля. Відмиванням в 2012 році ніяких грошей, і з 2012, і з 2001, і з 2019 не займався ні я, ні жоден член студії "Квартал 95". Ми займалися виключно творчістю», – сказав президент.

Водночас він не відповів на питання, які лишаються відкритими після виходу журналістського розслідування: чому офшорні фірми досі не закриті, чи отримує Зеленський від них дивіденди тощо.

Нагадаємо, 3 жовтня 2021 року вийшов фільм «Слідства.інфо» «Офшор 95: таємниці бізнесу президента Зеленського» про офшорний бізнес Володимира Зеленського та його оточення.

Цей фільм став частиною міжнародного розслідувального проєкту Pandora Papers — глобального витоку документів про офшорні компанії, який розробляла міжнародна мережа The International Consortium of Investigative Journalists.

Журналісти-розслідувачі «Слідства.інфо» розповіли про мережу офшорних фірм, які належать президенту Зеленському та його колишнім колегам по «Кварталу 95». Фірми були створені давно, про деякі з них знали раніше, а про переведені на офшорні рахунки «Кварталу» 40 мільйонів доларів від компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським, говорили ще під час президентських виборів. Але зараз журналісти змогли підтвердити ці зв’язки документально.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, Україна, квартал 95, Відео T1.ua
В тему