Відео

Богдана викликали у ДБР: що відомо

Богдана викликали у ДБР: що відомо

Андрій Богдан прибув на допит у Державне бюро розслідувань. 

Перед допитом, який 14 вересня проходить у Державному бюро розслідувань, Андрій Богдан поспілкувався зі ЗМІ, повідомляє 24 канал.

Перехід кордону

Богдан запевнив, що кордон після виходу інтерв’ю з журналістом Дмитром Гордоном, він не перетинав, це був лише жарт.

"Кордон не переходив – це було б порушенням чинного законодавства. Повідомлення було літературним жартом. Оскільки саме так діяв Остап Бендер", – зазначив ексглава ОП.

Погрози фізичної розправи

Після інтерв’ю погрози щодо фізичної розправи Богдану не надходили. Однак прикладом погрози він назвав спалення раніше його автівок Tesla.

"Спалили дві машини в один час у двох різних місцях Києва. Це була загроза для мене", – заявив він.

Чому викликали у ДБР

Колишній очільник ОП не розуміє причини, чому його викликали у ДБР. Адже та справа, про яку йдеться у повідомленні, була сформована ще 19 серпня. Тоді інтерв’ю не було навіть у планах.

"Це певне шахрайство. Допит має бути або за результатами інтерв’ю, або у іншій справі, але посиланням на неї має бути у повідомленні", – пояснив Богдан.

Він вважає такий крок способом залякати його. Мовляв, його будуть переслідувати кримінальними справами. Та додав, що вимагатиме у слідчих пояснень щодо цього. Як юрист він розуміє свої обов’язки та права.

Ексглава ОП очікував на схожу реакцію влади, однак не сподівався на неї так швидко.

Домовленості Єрмака

Богдан підтвердив, що володіє інформацією про домовленості теперішнього керівника ОП Андрія Єрмака з РФ. Однак чи оформлені вони документально, не знає.

Справа вагнерівців

Колишній голова ОП також заявив, що володіє інформацію про спецоперацію щодо вагнерівців. Він готовий все розповісти слідчим.

Вибори на Донбасі

Прокоментував Богдан і можливе внесення у постанову Ради зміни, які стосуються виборів на Донбасі, на вимогу Росії. За його словами, якщо такі домовленості з РФ були, то це свідчить про порушення територіальної цінності України, якщо ні – про інформаційну атаку зі сторони РФ.

Ставлення до Зеленського

Інтерв’ю Богдан не вважає помстою Володимиру Зеленському.

"Це заклик, що йому треба бути самостійнішим і виправляти ситуацію, бо криза не за горами", – зазначив Богдан.

Однак він невпевнений, що президент зрозумів його заклик.

Що відомо про виклик Богдана у ДБР?

У пресслужбі Держбюро зазначили, що в інтерв'ю журналісту Гордону Богдан розповів про нібито наявність домовленостей з російськими посадовими особами питань щодо статусу Криму, авіасполучення з Росією, обміну полоненими та низці інших домовленостей, які непередбачені законами України.

Що наговорив Андрій Богдан в інтерв'ю Гордону

  • Ексглава ОПУ заявив, що інформація, яку раніше поширював журналіст Юрій Бутусов про операцію українських спецслужб щодо вагнерівців
  •  Усе було так, як написав Бутусов, навіть гірше, – Богдан про спецоперацію щодо вагнерівців, правдива. Крім того, існує думка, що з американського боку нею керував особисто держсекретар США Майк Помпео.
  • Богдан також підтвердив, що українські спецслужби планували цю операцію понад рік. І зруйнував її один телефонний дзвінок з "найближчого оточення Зеленського". Інших деталей він не розповів.
  • Також за його інформацією, іноземні спецслужби вірять в існування домовленості про спільні поступки між Україною і Росією. Дмитро Гордон запитав у Богдана про так звані 13 пунктів, які нібито пообіцяв виконати нинішній голова ОП Андрій Єрмак росіянам.
  • Богдан відповів, що сам не бачив цього документа, але серед дипломатів і співробітників спецслужб він начебто часто зустрічав згадку про нього.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дбр, андрій богдан
В тему

Останні матеріали