Відео

У Білорусі перед Маршем героїв почалися масові затримання: що відомо

У Білорусі перед Маршем героїв почалися масові затримання: що відомо
Фото ілюстративне

У Мінську 13 вересня почалася нова хвиля затримань.

Учасники Маршу героїв збираються йти до резиденції Олександра Лукашенка. Як повідомляють білоруські ЗМІ та телеграм-канали, ще за кілька годин до початку руху колон почали затримувати людей, - пише НВ.

Уже «традиційно» затримання проводять люди в чорних балаклавах - неможливо достовірно сказати, чи є вони представниками ОМОНу, військових або інших силових органів Білорусі.

Свідки помітили, що силовики були озброєні.

Масові затримання в районі мінського готелю Ренесанс - затримують усіх, зокрема дівчат, яких висмикують із живих ланцюгів («зчіпок»).

Інші епізоди затримань у центральних районах Мінська 13 вересня.

У неділю, 13 вересня, в Мінську відбудеться новий масштабний марш опозиції - протестувальників закликають збиратися в колони та рухатися до резиденції диктатора Олександра Лукашенка.

«Оскільки окупанти полюбляють вдиратися до нас в будинки з обшуками та в наші двори, сьогодні ми йдемо додому до них - прямо в Дрозди!» - йдеться в анонсі акції, початок якої заплановано на 14:00-15:00 (збір та початок руху колон). Дрозди - історична місцевість в центральному районі Мінську, де розташована резиденція Олександра Лукашенка.

Через це сьогодні в столиці Білорусі багато спецтехніки, центральні об'єкти оточені колючим дротом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, акція протесту, вибори, олександр лукашенко, затримання
В тему