Відео

Що відомо про вибух у Києві: кількість загиблих

Що відомо про вибух у Києві: кількість загиблих

Двоє людей загинули в результаті вибуху в багатоповерховому будинку в Києві, який стався в неділю вранці, 21 червня. Мешканців будинку тимчасово поселять в інтернат.

Про це на брифінгу повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, передає РБК-Україна.

"За інформацією на цю хвилину двоє людей загинули. Кількість поранених ми зараз не можемо чітко вказати... Зараз ми визначили місце, де вони зможуть тимчасово перебувати. Забезпечені будуть житлом і харчуванням... Людей поселять в інтернат, який знаходиться за адресою Харківське шосе, 121", - сказав він.

За даними ДСНС, одна із загиблих - жінка, тіло якої виявили під завалами на першому поверсі.

Вже після 12-ї години стало відомо про другу жертву руйнівного вибуху. Першу людину знайшли ще раніше. Довкола будинку перекриті всі під'їзди, а порядок охороняють Національна гвардія та муніципальна варта.

Стало також відомо те що, кілька днів тому в будинку нібито знімали лічильники. Мешканці говорять, що відтоді було чутно їдкий запах газу. 

До цього рятувальники евакуювали 21 людину.

"Евакуювали 21 особу. Розблоковано 1 людину і проводиться розблокування трьох людей з-під завалів", - інформували в ДСНС.

Вибух стався в житловому 9-поверховому будинку по вул. Соломії Крушельницької, 1/5. В результаті сталося руйнування міжповерхових перекриттів 4, 5, 6, 7 поверхів.

Найбільше постраждали перекриття на п'яти поверхах - від четвертого і вище. Зараз на ліквідації наслідків надзвичайної події задіяно 130 осіб основного складу ДСНС, 24 одиниці техніки, сили Нацгвардії та Національної поліції. Всього 410 осіб, 60 одиниць техніки.

Повідомляється, що рятувальники пробираються всередину будівлі. Працюють, в тому числі, на даху. Спилюють дерева, щоб не перешкоджати роботі рятувальників на крані. На місце події прибув Віталій Кличко та Арсен Аваков.

Прокуратура міста Києва відкрила кримінальну справу через вибух газу в багатоповерхівці. Провадження відкрили за частиною 2 статті 270 (порушення встановлених вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці встановлюють всі ймовірні причини вибуху.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вибух, київ, Україна
В тему