Відео

Прив’язала подушку на обличчя: подробиці вбивства однорічної дитини у дитсадку Запоріжжя

Прив’язала подушку на обличчя:  подробиці вбивства однорічної дитини у дитсадку Запоріжжя

У Запоріжжі однорічну дитину вихователька нелегального дитсадку задушила подушкою. Таку шокуючу заяву зробив адвокат сім’ї Тимур Мамедов.

Щоб не бути голослівним він розмістив відео та попросив висновки зробити самостійно.

Після оприлюднення нових фактів правоохоронці затримали «псевдо» виховательку.

Вихователька намагалася приховати сліди злочину

За словами адвоката, він і батьки дівчинки раніше не давали коментарів щодо трагедії, щоб підозрювана не сховалася і не знищила докази своєї провини, які залишилися, до затримання.

“Вихователька після настання смерті Лесі спотворила і приховала численні факти від нас і слідства, з метою уникнути кримінальної відповідальності. А ще до приїзду слідчої групи видалила відеозаписи камер спостережень із жорстких дисків, сховала знаряддя злочину, роздягнула дитину і намагалася приховати інші сліди злочину”, – написав Мамедов.

На опублікованому фрагменті відео видно, як жінка поклала дитину на диван, оглянула ногу дівчинки, куди, очевидно, її вкусила інша дитина, пов’язала біля обличчя маляти подушку і занесла в іншу кімнату.

Як раніше розповіли батькам, Олеся посварилася з однолітком, який сильно вкусив її. Дівчинка заплакала і від стресу у неї почалася блювота. Дитина в результаті захлинулася блювотними масами.

“Вибачте за сленг, але тупо зав’язати подушку і віднести в іншу кімнату, де залишити однорічну дитину близько 10 хвилин без уваги тільки через те, що дитя плакало, – не піддається здоровому глузду”, – обурився правозахисник.

Він додав, що “псевдосадок” у приватній трикімнатній квартирі працював кілька років, негативних відгуків про нього не було.

“Привівши дитину, мати оглянула умови квартири, де вже перебували діти, що і викликало її довіру, а підозрювана (вихователька) ще до всього запевнила матір, що у неї дві вищі освіти – педагогічна і медична. А для більшої переконливості продемонструвала сертифікати, які нібито дають право їй на таку сферу діяльності, що не викликало сумнівів у довірливої мами.

Матір у той момент була впевнена, що саме тут її дитина може отримати особливу увагу і навчання через малу кількість дітей”, – написав Мамедов.

Облаштувала "дитсадок" у власній трикімнатній квартирі

Як повідомлялося, 29 травня на адресу нелегального дитсадка була викликана бригада швидкої допомоги, лікарі якої констатували смерть однорічної дитини в результаті закриття дихальних шляхів шлунковим вмістом.

Відомо, що 51-річна мешканка Запоріжжя облаштувала "дитсадок" у власній трикімнатній квартирі, не маючи дозвільних документів на таку діяльність. Жінка пропонувала свої послуги на інтернет-майданчику.

Зазначається, що 29 травня батьки привели дівчинку на перший тестовий день. За словами матері, власниця надала їй відгуки інших батьків, і ввечері після тестового дня вона планувала перевірити всі документи та скласти договір.

Хто така – вбивця дитини?

У вбивстві підозрюють виховательку. Це 51-річна Ірина Суханова.

Вона сама живе у Запоріжжі. Жінці 51 рік, а народилася вона у 1969 році. У соцмережах вона вказує козацьке місто і як рідне, і як постійне місце проживання. Тож імовірно, що саме там вона і народилася.

Ірина Суханова має двох доньок. Одна з них уже доросла – їй 18 років. Водночас іншій дочці всього 10 років.

Сусіди розповідали, буцімто часто чули у так званому дитячому садочку плач дітей. Сам ж "заклад" розташований у приватній квартирі підозрюваної.

Ірина Суханова не мала жодних дозвільних документів на садок. Свої послуги вона рекламувала в Інтернеті, зокрема соціальних мережах.

У соціальних мережах жінка часто публікувала фото з дітьми. З ними вони часто ходили на прогулянки, займалися спортом тощо.

До слова, за свої послуги жінка брала по 200 гривень за одну дитину в день.

На судовому засіданні вона пояснила, що не хотіла душити маленьку Лесю. А просто одягнула на шию дитини подушку-валик, щоб та краще тримала голівку.

Суд 4 червня обирав запобіжний захід виховательці. Втім за багато годин так і не дійшов рішення, тож розгляд справи перенесли на 5 червня.

Затримана за підозрою в умисному вбивстві

Вихователька затримана за підозрою в умисному вбивстві, вчиненому щодо малолітньої дитини (п.2 ч.1 ст. 115 КК України).

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Вилучені відеозаписи і проведені слідчі дії дозволили довести причетність власниці нелегального дитячого садка до скоєння особливо тяжкого умисного злочину. Сьогодні слідчі ГУНП у Запорізькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури вручили жінці повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину за п. 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, запоріжжя, діти, дитсадок, смерть, вбивство
В тему