Відео

Посміявся з ДБР: Порошенко відкрив виставку картин, через які завели справу

Посміявся з ДБР: Порошенко відкрив виставку картин, через які завели справу

Порошенко не пішов на допит у ДБР, куди його викликали на допит як свідка у справі про незаконне переміщення через кордон цінних картин.

Натомість він відкрив виставку цих же картин, - пише УП.

"Сьогодні у Музеї Івана Гончара відкривається виставка художніх робіт із колекції Петра і Марини Порошенків. Після завершення карантину десятки тисяч шанувальників мистецтва матимуть можливість ознайомитися із найкращими зразками світового мистецтва із нашої колекції, яку ми дбайливо збирали. Це було задовго до війни, ми хотіли повернути Україні й українському народу те, що українцям належить по праву.

Вдячний Марині за ідею та чудовому музею Гончара, який прийняв колекцію. Також вдячний тим, хто прискорив відкриття цієї виставки: фактичному керівникові ДБР адвокату Януковича пану Бабікову, куратору правоохоронних органів в Офісі президента адвокату Єфремова пану Смирнову, усій потужній команді Генеральної прокуратури України на чолі із Генеральним прокурором пані Венедіктовою. Особливі слова подяки Військовій прокуратурі, бо лише вони наважилися внести відверто брехливу інформацію до єдиного реєстру розслідувань, департаменту ДБР із розслідування злочинів серед військовослужбовців, які це підписали", - сказав Порошенко.

На виставці представлені оригінали митних декларацій 43 картин, їх перелік і платіжні доручення на оплату, зроблені із особистого рахунку Порошенка після сплати усіх податків державі.

Нагадаємо, ДБР терміново викликало п’ятого президента України Петра Порошенка 26 травня на допит у якості свідка.

Зазначалося, що Порошенка викликали на допит у рамках кримінального провадження № 42020000000000307. У провадженні розслідують обставини переміщення через кордон України з приховуванням від митного контролю колекції з 43 картин всесвітньо відомих художників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: петро порошенко, марина порошенко, картини, дбр
В тему

Останні матеріали