Відео

В Україні «візьмуться» за таксистів без ліцензії

В Україні «візьмуться» за таксистів без ліцензії

В Україні уряд планує «взятись» за служби таксі, що працюють без ліцензії, так би мовити «в тіні». За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія,  неліцензовані служби таксі – це карбулінг. Отож, що на них не буде розповсюджуватися пакет стимулів, а саме дозвіл на рух по смугах, відведених для громадського транспорту.

Про це сьогодні, 14 травня, Криклій повідомив в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Я хочу поставити акцент, що найбільш популярні служби Убер, Уклон і решта сервісів - це неліцензовані служби таксі. Це карбулінги. На них це правило не буде розповсюджуватися. Мова йде про ліцензованих перевізників. І це в першу чергу про безпеку. Тому ми маємо давати певний пакет стимулів, бо ніхто не хотів йти у ліцензовані перевізники, бо це додаткові перевірки, медогляд, сплата податків і оформлення як юридична чи фізична особа підприємець  - і всі йшли в тінь. Це один зі стимулів, щоб йти з тіні", - заявив міністр інфраструктури.

Нагадаємо, 13 травня Кабінет міністрів вніс зміни щодо ПДР для таксистів. Так, водій таксі має право: рухатися вулично-дорожньою мережою по смугах руху, спеціально відведених для громадського транспорту та здійснювати посадку та висадку пасажирів у межах смуги для маршрутних транспортних засобів. Це стосується лише легальних перевізників, які мають офіційний статус (ліцензію).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, транспорт, громадський транспорт, таксі
В тему