Відео

Коронавірус в Україні: одному населеному пункту можуть обмежити пересування

Коронавірус в Україні: одному населеному пункту можуть обмежити пересування

В Україні задля безпеки в одному з населених пунктів можуть обмежити можливість пересування за його межі.

Про це заявив глава МОЗ, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у п'ятницю, 13 березня, на спільному брифінгу із секретарем РНБО Олексієм Даніловим і керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, - пише "Сьогодні".

"Ми зараз розглядаємо можливість найближчим часом, якщо будуть завершені протиепідеміологічні дослідження і наші підозри підтвердяться, в одному населеному пункті країни обмежити громадянам право на пересування за його межі", – сказав він.

Водночас глава МОЗ заявив, що згідно із рекомендаціями щодо карантину, зі свого боку органи місцевого самоврядування можуть самостійно ухвалювати відповідні рішення, зокрема, і про обмеження пересування.

Крім цього, Ляшко закликав українців не вірити заявам "спекулянтів", які пропонують пройти тест на коронавірус за 10 тисяч гривень, а також завищують ціну на захисні маски та інші медичні засоби.

"Є відповідне доручення прем’єр-міністра антимонопольному комітету – перевірити всіх, хто зловживає, навмисно утримує ціну на засоби й товари, які використовуються у боротьбі з коронавірусною інфекцією... Винуватців притягуватимуть до відповідальності", – сказав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус
В тему