11 Березня 2020
Новини

Як почувається чернівчанин, який захворів на коронавірус

Як почувається чернівчанин, який захворів на коронавірус

Інфікований коронавірусом 39-річний чернівчанин досі перебуває у лікарні.

Про це інформує ТСН.

Медики кажуть, що його стан занепокоєння наразі не викликає. Ускладнення у вигляді пневмонії немає, кашель слабшає. Температура протягом доби коливається, але не перевищує 37,6 градусів.

У пацієнта, відповідно до вимог ВООЗ, час від часу беруть аналізи. Вони вказують, що коронавірус у нього досі є. "Світова практика показує - це лікування довготривале. Тести треба брати кілька разів. Лише, коли двічі за період у два дні результат буде негативним, ми скажемо, що він здоровий", - розповіла заступниця голови Чернівецької ОДА Наталя Гусак.

Дружина  хворого чоловіка перебуває обсервації у військовому госпіталі. Симптомів хвороби  у неї немає.

Завтра у Чернівцях чекають на комісію ВООЗ. Фахівці перевірять, чи правильно лікують хворого українця

Від сьогодні буковинські медики разом із поліцією почали перевіряти на предмет готовності інші потенційні місця обсервації на випадок спалаху хвороби. В області є 17 таких закладів, які розраховані на 400 людей. Йдеться про деякі гуртожитки вишів, санаторії, дитячі табори відпочинку тощо. "Місця обсервації будуть у кожному районі. Ми говоримо, що в кожне з цих місць будуть поступати люди тільки з цього району. Не плануємо туди перевозити з інших громад чи районів", - каже заступниця голови Чернівецької ОДА Наталя Гусак.

Чернівці вже майже тиждень живуть у режимі карантину. Зокрема, не працюють школи, виші та скасовано більшість масових заходів. На вулицях менше людей, ніж зазвичай. Чернівчани запевняють: карантин їм досі не дошкуляв.

Від завтра карантин стане жорсткішим: також закриють дитячі садочки. Чиновники намагатимуться домовитися із священнослужителями, аби вони до мінімуму зменшили кількість богослужінь.

Зараз ще трьох буковинців перевіряють на коронавірус. На результати їхніх тестів чекають завтра. Медики кажуть, що там звичайний грип.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чернівці, Україна, коронавірус
В тему