Відео

Силовий розгін у Соснівці: 9 автобусів спецназу «розблокували» російське вугілля (відео)

Силовий розгін у Соснівці: 9 автобусів спецназу «розблокували» російське вугілля (відео)

На Львівщині силою розігнали людей, які блокували проїзд вагонам із російським твердим паливом.

Поліція розігнала людей, які блокували російські вагони із вугіллям у Соснівці. На залізничну станцію приїхали 9 автобусів зі спецпризначенцями, які розігнали активістів, інформує видання «Захід.нет».

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом блокування російських вагонів із вугіллям на Соснівці. У суботу, 21 вересня, на місце приїхала поліція, яка розігнала атовців, що заблокували вагони.

В Сокальське відділення поліції сьогодні, 21 вересня, надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Сілець на залізничній колії станції Соснівка невідомі особи здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим заподіюють суттєву фінансову шкоду підприємству», – вказано у повідомленні поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) ККУ.

Поліція повідомила про затримання 28 людей, серед яких і колишній нардеп Семен Семенченко, а також про вісім постраждалих поліцейських.

«Враховуючи, що питання переросло в політичну площину, звертаюся до місцевої влади та керівництва вугільного підприємства негайно вирішити свої спірні питання. Поліція розблокувала шляхи, тепер ви повинні знайти вирішення проблеми. Запрошені до поліції громадяни будуть встановлені, порушники оштрафовані і всіх їх відпустять», – сказав голова Нацполіції Львівщини Василь Віконський, який був на місці події.

Згодом Семенченко повідомив, що усіх активістів поліція відпустила, склавши адмінматеріали, а на станції знову зібрались протестувальники.

Нагадаємо, що атовці, шахтарі та місцеві мешканці заблокували російські вагони із вугіллям ще на початку вересня. Відтоді протестувальники цілодобово чергували на станції Соснівка. Директор збагачувального підприємства, куди їхали вагони, за словами активістів, не приховує, що вугілля російського походження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, Політика, суспільство
В тему