Відео

Омелян назвав Укрзалізницю своєю «великою невдачею» (відео)

Омелян назвав Укрзалізницю своєю «великою невдачею» (відео)

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що з 2017 року він втратив контроль над Укрзалізницею і загалом для нього ситуація з компанією є «великою невдачею».

Про це Омелян заявив в ефірі програми «Мокрик По Живому» на «Громадському».  

«Насправді, для мене особисто Укрзалізниця це велика невдача. Тому що всі інші галузі – авіація, дорожня, морська, річкова, Укрпошта – вони дають відчутний ріст, і це ми бачимо всі, як би хто не критикував, зрушення є суттєві. На Укрзалізниці таких зрушень немає. І це було одним з найбільших скандалів за моєї каденції міністром», – сказав він.

У підсумку цього скандалу звільнили екс-очільника компанії Войцеха Бальчуна, але Укрзалізницю, як стверджує Омелян, у нього «забрали».

«Тому тут, на жаль, інструментарій впливу достатньо є обмежений. Вони (УЗ. — Ред.) звертаються тільки тоді, коли ситуація дійсно патова і немає більше кому допомогти. Все інше вони роблять по-своєму. У нас такий парадокс склався, що з 2017 року міністр інфраструктури, який відповідає начебто де-юре за Укрзалізницю, насправді на неї не впливає взагалі», – заявив міністр.

Він додав, що формально вплив на Укрзалізницю має уряд через Міністерство економіки. 

Володимир Омелян неодноразово критикував роботу Бальчуна на посаді голови Укрзалізниці. Міністр закликав звільнити його та передати Укрзалізницю в управління уряду. Більше того, після звільнення Бальчуна Омелян заявляв, що очікує розслідування щодо його діяльності на посаді. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему

Останні матеріали