Відео

Після допиту у ДБР на Порошенка напав ветеран АТО (відео)

Після допиту у ДБР на Порошенка напав ветеран АТО (відео)

Поблизу приміщення ДБР на автівку екс-президента Петра Порошенка «напав» ветеран АТО Микита Макєєв.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на свої джерела.

Відомо, що Макєєву президент Зеленський напередодні дав українське громадянство.

Так, колишній президент Петро Порошенко на допиті в Держбюро розслідувань давав пояснення, що стосуються угоди про купівлю-продаж заводу Кузня на Рибальському.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні ми давали пояснення, вони були в усному і в письмовому вигляді, щодо напрямків, які стосуються абсолютно прозорої угоди про купівлю-продаж заводу Кузня на Рибальському, яка здійснювалося без моєї участі», – сказав Порошенко.

Крім того, за його словами, ДБР «намагається продовжувати слідчі дії проти каналу Прямий». «Нам про це повідомили. У той же час про проросійські канали в них немає інформації», – сказав він.

Також Порошенко заявив, що в ДБР відбувається витік матеріалів, і не виключає, що ці дані потрапляють у РФ. За його словами, у зв’язку зі сформованою ситуацією його команда звернеться в ДБР.

«Якщо Державне бюро розслідувань упереджено ставиться і не буде порушувати справу проти Портнова за завідомо неправдиве повідомлення про злочин, ми будемо шукати правду для захисту України. Не йдеться про захист Порошенка, мова йде про захист України – у суді», – заявив Порошенко.

Стало відомо, що ДБР вручило Порошенкові повістку на новий допит.

«Не дивлячись на те, що представники експрезидента постійно змінюють свої рішення, я вітаю крок Петра Порошенка, який в останній момент усе-таки знайшов можливість і прийшов на допит. Отже: перший допит відбувся. На черзі – інші, повістку Петро Порошенко вже отримав. Конструктивна співпраця всіх учасників провадження дозволить знизити політичний градус і працювати винятково в правовій площині», – повідомив голова ДБР Роман Труба.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження стосовно інциденту біля будівлі Державного бюро розслідувань, під час якого невідомі спробували напасти на екс-президента Петра Порошенка. Про це повідомляє поліція Києва.

У повідомленні йдеться про те, що зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення всіх учасників інциденту та їх місце перебування. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Згодом у мережі з’явилося відео, на якому ветеран полку «Азов» Микита Макєєв із позивним Одісей пояснює, чому скоїв напад на екс-президента Петра Порошенка під будівлею Державного бюро розслідувань.

“Я родом із Санкт-Петербурга. У 2014 році приїхав воювати за незалежність України. Сьогодні, купивши в темпі чотири бронежилети, три з яких ми з товаришами прострелили на полігоні, ось так от просто і легко, я хотів один із них передати особисто Петру Олексійовичу. Він не прострелений. Я б хотів, щоб він надів його на себе або на свого синочка, який нібито воював у Краматорську і випробував його.

Але оскільки його озброєні «тітушки» мене не пустили, погрожуючи зброєю, мені нічого не залишалося зробити, як зробити те, що я зробив.

Я хотів помститися йому за всі ті п’ять років принижень, які він за допомогою своїх підлеглих в Адміністрації президента вчинив стосовно іноземних добровольців, обіцяючи їм громадянство, а замість цього запустивши їх по дев’ятьох колах бюрократичного пекла».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна
В тему

Останні матеріали