Відео

Чотири двійні за добу в одному пологовому – в Херсоні матусі побили рекорд (відео)

Чотири двійні за добу в одному пологовому – в Херсоні матусі побили рекорд (відео)

Херсонські породіллі встановили спонтанне досягнення з одночасного народження двійнят.

У Херсоні одночасно в одному пологовому будинку народилися відразу чотири двійні. На світ з’явилися 6 дівчаток і 2 хлопчики, йдеться в сюжеті «ТСН.19:30».

Лікарі і мами дуже здивовані, адже одночасні пологи були незаплановані. А щоб відразу народилося стільки двійнят у місті – в архівах лікарні, якій уже 105 років, не знайшли.

Медики зізнаються, що цю добу не забудуть ніколи – з кожною наступною породіллею дивувалися все більше і більше. Коли ж поглянули на карти породілей, очам не повірили – виявляється, всім чотирьом мамам 31 рік. Так само всім довелося робити кесарів розтин. «Уранці надійшла одна жінка, пішли в операційну, прооперували. Далі вдень, протягом доби всі», – каже завідувач пологового відділення Херсонської міської лікарні імені Тропіних Тетяна Ващенко.

Як пояснити такий пологовий бум з двійнятами, медики не знають. «Ми подивилися історичні архівні документи. І не знайшли таких фактів, що будь-коли таке ставалося – протягом однієї доби надійшло чотири жінки з двійнятами», – каже головний лікар Херсонської міської лікарні Леонід Ремига.

Імена всіх діток медики вивчили напам’ять: Аліна, Ілона, Богдан, Христина, Іван, Вікторія, Христина, Поліна. У храмі навіть відслужили спеціальну службу за здоров’я новонароджених. Зараз дві пари малюків уже готуються поїхати додому, а ще дві двійні випишуть через кілька днів. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему

Останні матеріали