Відео

Викинули з гнізда: волонтери виходжують кволе лелеченя (відео)

Викинули з гнізда: волонтери виходжують кволе лелеченя (відео)

У Дніпрі лелеки викинули з гнізда пташеня, а люди його врятували.

Пташеня виявилося хворим і слабким, тому птахи позбулися зайвого дзьоба. Тепер його годують і лікують волонтери, які займаються дикими пернатими, повідомляє Сьогодні.

Тепер замість звичного гнізда у лелеченя – тазик із сіном, а батьків йому замінили ветлікарі та волонтери. Пташеня зараз виходжують, оскільки йому ще немає місяця, і важить воно менше кілограма. Крім того, маленький лелека був хворий.

«У нього була інфекція шлунково-кишкового тракту і запалення суглобів на лапках. Птахи в природі вигодовують таких пташенят, які гарантовано виростуть. Від отаких, на жаль, позбавляються», – розповіла волонтер Вероніка Конькова.

Зараз пташеня майже одужало і добре набирає вагу. Зростає воно дуже швидко – за два тижні стало майже вдвічі більше. Крім того, лелека дуже любить поїсти і голосно дякує за дрібну річкову рибку.

«Потрібна нежирна річкова рибка, карасики, краснопірка. Можливо, річкові бички, добові курчата. Нежирне м'ясо. Лелеки в природі м'ясоїдні. Вони харчуються дрібними гризунами жабами, ящірками», – зазначила Вероніка.

Тим часом лелеці шукають новий будинок – в реабілітаційному центрі. Все для того, щоб він міг адаптуватися до самостійного життя і повернутися в дику природу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна
В тему

Останні матеріали